Nieuwsbericht

Kunstwerken Doetinchem herplaatst

Mede dankzij de inzet van de Werkgroep Monumentale Kunst en de provinciale commissie Gelderland van Heemschut zijn recent enkele sgraffito's in Doetinchem herplaatst. De kunstwerken zijn afkomstig uit de kantine van een voormalige school in Doetinchem ('t Brewinc).

Bij de herbestemming van de school in 2011 zijn enkele kunstwerken uitgenomen en opgeslagen. Medio 2017 leek het erop dat aan deze opslag een einde zou komen en de werken vernietigd gingen worden. Heemschut heeft toen contact opgenomen met de gemeente Doetinchem en de eigenaar van de werken. Dit resulteerde in een plan voor verlenging van de opslag en afspraken over een meer actieve zoektocht naar een herbestemming. Mede als gevolg van de persaandacht voor de inzet van Heemschut heeft de eigenaar van de voormalige bibliotheek te Doetinchem contact met Heemschut en de gemeente gezocht.

Begin 2018 zijn de werken overgedragen en inmiddels herplaatst in de voormalige bibliotheek. Het bibliotheekgebouw krijgt een maatschappelijke herbestemming.

 U kunt Heemschut op diverse manieren helpen. Dit varieert van het lid worden tot zelf actie voeren voor erfgoed. Daarnaast kunt u Heemschut ook steunen door te schenken of na te laten. Dat kan rechtstreeks of via een gift of legaat aan onze steunstichting: www.heemschuthulpfonds.nl.

De beschermvrouwe van Heemschut is H.K.H. Prinses Beatrix

Erfgoedvereniging Heemschut

 Nieuwezijds Kolk 28
1012 PV Amsterdam
 020 622 52 92
 info@heemschut.nl

Volgt u ons al?

Copyright © 2024 Heemschut / AanZee.nl
Gegevens uit het donateurs- of ledenbestand worden niet zonder toestemming van donateurs of leden beschikbaar gesteld aan derden.