Nieuwsbericht

Lelijk transformatorhuisje voor kerk Baarn verstoort aanzicht

Een nieuw, en lelijk, transformatorhuisje verstoort het aanzicht op de monumentale kerk in Baarn zodanig dat Heemschut in een brief aan de gemeente aandringt op verplaatsing van het gebouwtje. Het huisje werd er onlangs neergezet, tot afgrijzen van velen.

De plaatsing voor de Pauluskerk ziet Heemschut als een aantasting van de omgevingskwaliteit. Heemschut vraagt zich in de brief naar de gemeente af of de commissie Ruimtelijke Kwaliteit in haar afweging de plaatsing in de ruimtelijke context heeft afgewogen.

In de pers heeft de gemeente na commotie laten weten dat er groen rondom het gebouwtje wordt geplant. Heemschut stelt dat dit geen goede oplossing is. Ook met groen om het huisje heen blijft het aanzicht op de kerk permanent verstoord. Wij menen dat een andere plek voor het huisje de enige andere mogelijkheid is.


U kunt Heemschut op diverse manieren helpen. Dit varieert van het lid worden tot zelf actie voeren voor erfgoed. Daarnaast kunt u Heemschut ook steunen door te schenken of na te laten. Dat kan rechtstreeks of via een gift of legaat aan onze steunstichting: www.heemschuthulpfonds.nl.

De beschermvrouwe van Heemschut is H.K.H. Prinses Beatrix

Erfgoedvereniging Heemschut

 Nieuwezijds Kolk 28
1012 PV Amsterdam
 020 622 52 92
 info@heemschut.nl

Volgt u ons al?

Copyright © 2024 Heemschut / AanZee.nl
Gegevens uit het donateurs- of ledenbestand worden niet zonder toestemming van donateurs of leden beschikbaar gesteld aan derden.