Nieuwsbericht

Meer dan €6.000 opgehaald voor behoud kunstwerk Jan van der Zee

Vorige week startte Heemschut een crowdfunding voor behoud en herplaatsing van het muurschildering van De Ploeg-kunstenaar Jan van der Zee. Inmiddels is er meer dan 6.000 euro opgehaald! Help ons het kunstwerk veilig te stellen, doneren kan nog steeds!

Doneer via de betaallink

Het kunstwerk van De Ploeg-kunstenaar Jan van der Zee in de oude Winkler Prins-school in Veendam was bijna gesloopt. Het voorste deel van de oude school is al gesloopt. De graafmachines stonden ook klaar om het achterste gedeelte, waar het kunstwerk zich bevindt, te slopen.

Gemeente Veendam heeft na onderzoek besloten de muurschildering niet te bewaren, omdat de kosten te hoog zouden zijn en het werk te kwetsbaar. Zij schatte dat de operatie zeker 100.000 euro zou kosten. Heemschut denkt dat het voor minder kan. Voor de crowdfunding streven we naar ca. 50.000 euro.

Toekomstige plek

De gemeentes heeft voorvechters, waaronder ook de kleindochter van Van der Zee, tot 2 april gegeven om met een plan voor behoud te komen. Hoewel schadeloos verplaatsen niet makkelijk zal zijn, denkt Heemschut dat het zeker kan: het kunstwerk moet losgezaagd worden en dan uit het pand worden getild. Een nieuwe locatie is er mogelijk al: het Kunstcentrum De Ploeg, dat in Wehe-Den Hoorn komt.

Meer informatie over het kunstwerk van Jan van der Zee

Doneren kan via deze betaallink. Of door een donatie over te maken naar Bond Heemschut, NL10 RABO 0146 6620 32, onder vermelding van 'Red Kunstwerk van der Zee Veendam'.

U kunt Heemschut op diverse manieren helpen. Dit varieert van het lid worden tot zelf actie voeren voor erfgoed. Daarnaast kunt u Heemschut ook steunen door te schenken of na te laten. Dat kan rechtstreeks of via een gift of legaat aan onze steunstichting: www.heemschuthulpfonds.nl.

De beschermvrouwe van Heemschut is H.K.H. Prinses Beatrix

Erfgoedvereniging Heemschut

 Nieuwezijds Kolk 28
1012 PV Amsterdam
 020 622 52 92
 info@heemschut.nl

Volgt u ons al?

Copyright © 2024 Heemschut / AanZee.nl
Gegevens uit het donateurs- of ledenbestand worden niet zonder toestemming van donateurs of leden beschikbaar gesteld aan derden.