Nieuwsbericht

Meerderheid gemeenteraad Zutphen voor behoud Meisjesvakschool

Een meerderheid van de gemeenteraad van Zutphen wil dat de karakteristieke Meisjesvakschool behouden blijft. Sloop dreigt voor het gebouw. Onder meer Heemschut probeert dit te voorkomen.

 

Het college zegt echter te weinig instrumenten te hebben om de ingediende motie te kunnen uitvoeren. Dus er dreigt een politieke patstelling over het voortbestaan van de school.

De huidige eigenaar is met de gemeente Zutphen overeengekomen dat er appartementen op het terrein mogen komen. In het pand dat er nu staat - het voormalige ROC-gebouw tegenover de Vispoorthaven - kan dat volgens de vastgoedondernemer niet.

Maar volgens ons is het huidige gebouw uit de jaren '20 iconisch voor de stad. Het moet daarom worden beschermd tegen sloop. Reden om de gemeentelijke monumentenstatus aan te vragen. 

Heemschut en het Cuypersgenootschap dringen er bij de gemeente op aan om sloop van dit markante pand niet mogelijk te maken.

 


U kunt Heemschut op diverse manieren helpen. Dit varieert van het lid worden tot zelf actie voeren voor erfgoed. Daarnaast kunt u Heemschut ook steunen door te schenken of na te laten. Dat kan rechtstreeks of via een gift of legaat aan onze steunstichting: www.heemschuthulpfonds.nl.

De beschermvrouwe van Heemschut is H.K.H. Prinses Beatrix

Erfgoedvereniging Heemschut

 Nieuwezijds Kolk 28
1012 PV Amsterdam
 020 622 52 92
 info@heemschut.nl

Volgt u ons al?

Copyright © 2024 Heemschut / AanZee.nl
Gegevens uit het donateurs- of ledenbestand worden niet zonder toestemming van donateurs of leden beschikbaar gesteld aan derden.