Nieuwsbericht

Militair ensemble ‘Nordmole’ in Hoek van Holland aangewezen als gemeentelijk monument

De gemeente Rotterdam heeft het gehele militair ensemble ‘Nordmole’ in Hoek van Holland, waaronder het Jagershuis, aangewezen als gemeentelijk monument. Heemschut heeft zich er hard voor ingezet en we zijn blij met het besluit.

Heemschut had voruig jaar een aanvraag ingediend voor aanwijzing van het Jagershuis, het voormalige Duitse Wehrmachtsheim, als monument. Het stond toen op de nominatie om te worden gesloopt voor de bouw van een appartementencomplex.

 De gemeente Rotterdam heeft de aanvraag aangegrepen om onderzoek te doen naar het gehele duingebied, dat Nederlandse verdedingswerken uit 1914-1918 en 1936-1939 en Duitse verdedingswerken uit 1942-1945 omvat. In de Tweede Wereldoorlog vormde het complex een onderdeel van de Atlantikwall. De aanwijzing omvat zo’n twintig objecten, waaronder bunkers, schuilplaatsen, een tankmuur en het voormalige Wehrmachtsheim.

Heemschut is zeer tevreden over de aanwijzing van het complex.


U kunt Heemschut op diverse manieren helpen. Dit varieert van het lid worden tot zelf actie voeren voor erfgoed. Daarnaast kunt u Heemschut ook steunen door te schenken of na te laten. Dat kan rechtstreeks of via een gift of legaat aan onze steunstichting: www.heemschuthulpfonds.nl.

De beschermvrouwe van Heemschut is H.K.H. Prinses Beatrix

Erfgoedvereniging Heemschut

 Nieuwezijds Kolk 28
1012 PV Amsterdam
 020 622 52 92
 info@heemschut.nl

Volgt u ons al?

Copyright © 2024 Heemschut / AanZee.nl
Gegevens uit het donateurs- of ledenbestand worden niet zonder toestemming van donateurs of leden beschikbaar gesteld aan derden.