Nieuwsbericht

Monumenten en Virtual Reality: gimmick of ongekende mogelijkheden? Bijeenkomst 19 november as. Waterliniemuseum Utrecht

Heemschut Young Professionals gaan op zoek naar de toepassing en gebruik van Virtual Reality in de erfgoedsector. Nu is het nog vooral bij musea een leuk gadget, maar wat is de waarde voor de monumenteneigenaren?

De Heemschut Young Professionals organiseren een themabijeenkomst op zaterdag 19 november 2016 vanaf 13:00 uur in Fort Vechten over het thema Virtual Reality in de erfgoedsector. Iedereen is welkom.

Virtual Reality

Het doel van de middag is om ontwikkelaars van VR in contact te brengen met potentiële gebruikers van de technologie in de erfgoedsector. We willen graag een beeld schetsen van de mogelijkheden die VR biedt voor de beleving van erfgoed, door verschillende partijen aan het woord te laten. De toepassingen van VR willen we vanuit een breed perspectief benaderen: van een hele simpele toepassing als Google Cardboard tot de Oculus Rift in het Westfries Museum en Fort bij Vechten. Ons streven is om aan de erfgoedsector te laten zien dat het toepassen van VR in een museum al heel laagdrempelig ingestoken kan worden, maar dat als je als monument eigenaar ook het een en ander kan doen om het verhaal achter je monument te vertellen zonder dat er veel mensen je monument binnen komen.

Voor programma en aanmelding

 

Heemschut Young Professionals

Als jongste telg van de Heemschutfamilie is aan het begin van 2016 HYP uitgebreid. Heemschut Young Professionals is een groep jonge enthousiaste Erfgoedprofessionals. Wij hebben ons als doel gesteld om Erfgoed bij een jonger/ groter publiek onder de aandacht te brengen door het organiseren van verschillende events.


U kunt Heemschut op diverse manieren helpen. Dit varieert van het lid worden tot zelf actie voeren voor erfgoed. Daarnaast kunt u Heemschut ook steunen door te schenken of na te laten. Dat kan rechtstreeks of via een gift of legaat aan onze steunstichting: www.heemschuthulpfonds.nl.

De beschermvrouwe van Heemschut is H.K.H. Prinses Beatrix

Erfgoedvereniging Heemschut

 Nieuwezijds Kolk 28
1012 PV Amsterdam
 020 622 52 92
 info@heemschut.nl

Volgt u ons al?

Copyright © 2023 Heemschut / AanZee.nl
Gegevens uit het donateurs- of ledenbestand worden niet zonder toestemming van donateurs of leden beschikbaar gesteld aan derden.