Nieuwsbericht

Monumentenstatus aangevraagd voor bijzondere villa Rijsbergen

Heemschut's commissie Noord-Brabant heeft de gemeentelijke monumentenstatus aangevraagd voor de bijzondere villa Bredaseweg 50 in Rijsbergen. Volgens ons is het pand bij het samenstellen van een eerdere lijst van gemeentelijke monumenten over het hoofd gezien. De erfgoedbeschermers vragen de gemeente Zundert nu om een correctie.

De villa in Rijsbergen was jarenlang het middelpunt van zorginstelling de Krabbebossen, later Juzt. De villa was oorspronkelijk het middelpunt van een landgoed. De villa kent een inpandig kapel met muurbeschildering van de beroemde kunstschilder en geestelijke Gerard Mathot.

Uit dit onderzoek komt informatie vrij die aangeeft dat we hier te maken hebben met bijzonder materieel en immaterieel erfgoed.

Om die reden heeft Heemschut nu de gemeente verzocht het pand te beschermen met de status van gemeentelijk monument. De gemeente heeft nog niet gereageerd. 


U kunt Heemschut op diverse manieren helpen. Dit varieert van het lid worden tot zelf actie voeren voor erfgoed. Daarnaast kunt u Heemschut ook steunen door te schenken of na te laten. Dat kan rechtstreeks of via een gift of legaat aan onze steunstichting: www.heemschuthulpfonds.nl.

De beschermvrouwe van Heemschut is H.K.H. Prinses Beatrix

Erfgoedvereniging Heemschut

 Nieuwezijds Kolk 28
1012 PV Amsterdam
 020 622 52 92
 info@heemschut.nl

Volgt u ons al?

Copyright © 2023 Heemschut / AanZee.nl
Gegevens uit het donateurs- of ledenbestand worden niet zonder toestemming van donateurs of leden beschikbaar gesteld aan derden.