Nieuwsbericht

Monumentenstatus aangevraagd voor met sloop bedreigd Hotel Rodenbach, Enschede

Heemschut heeft samen met de Stichting Historische Sociëteit Enschede-Lonneker en Het Cuypersgenootschap de monumentenstatus aangevraagd voor Hotel Rodenbach in Enschede. De erfgoedbeschermers dringen er bij de gemeente op aan het karakteristieke pand zo snel als mogelijk de monumentenstatus te geven om sloop te voorkomen.

Het pand zou 3 oktober bij executie geveild worden. De veiling werd afgeblazen, omdat het op een haar na is verkocht. De Syrisch-orthodoxe kerk heeft een onderhands bod gedaan waarover de rechter-commissaris zich binnenkort buigt. Ter zitting kunnen andere partijen nog wel een hoger bod doen.

De Syrisch-orthodoxe kerk aan de Tromplaan heeft een tekort aan parkeerplaatsen en heeft al eerder laten doorschemeren dat sloop van het hotel tot de mogelijkheden behoort, mocht zij de nieuwe eigenaar worden. Een woordvoerder van de kerk liet vorige maand weten dat er geen definitieve plannen zijn zolang de verkoopprocedure loopt, zo meldt de krant Tubantia.

Het Hotel Rodenbach, dat daarvóór Hotel Modern heette, is een van de oudste gebouwen in de binnenstad. Het moet in de periode 1866 - 1874 zijn gebouwd. De gemeente zou het hotel moeten beschermen tegen sloop. 

 


U kunt Heemschut op diverse manieren helpen. Dit varieert van het lid worden tot zelf actie voeren voor erfgoed. Daarnaast kunt u Heemschut ook steunen door te schenken of na te laten. Dat kan rechtstreeks of via een gift of legaat aan onze steunstichting: www.heemschuthulpfonds.nl.

De beschermvrouwe van Heemschut is H.K.H. Prinses Beatrix

Erfgoedvereniging Heemschut

 Nieuwezijds Kolk 28
1012 PV Amsterdam
 020 622 52 92
 info@heemschut.nl

Volgt u ons al?

Copyright © 2024 Heemschut / AanZee.nl
Gegevens uit het donateurs- of ledenbestand worden niet zonder toestemming van donateurs of leden beschikbaar gesteld aan derden.