Nieuwsbericht

Na 20 jaar weer leven in het monumentale badpaviljoen Hindeloopen

Eindelijk kan het hek van het slot bij het Badpaviljoen Hindeloopen. Heemschut Fryslân is blij dat een nieuwe eigenaar EuroParcs weer leven in de brouwerij zal brengen bij het Badpaviljoen. Heemschut is er al zo’n 20 jaar mee bezig, vooral door via de media en bij de gemeente aandacht te vragen voor het verval en vernieling van dit rijksmonument. De vorige eigenaar zelf heeft uiteindelijk en onverwacht voor een oplossing gezorgd.

Al heel wat jaren staat dit rijksmonument als een markant maar ontoegankelijk pand in de IJsselmeerdijk verankerd. Er zijn door diverse partijen heel wat pogingen gedaan om opnieuw een horecafunctie in het pand te krijgen. Een recente opknapbeurt door voormalige eigenaar mislukte. Los van aantasting van enkele monumentale waarden werkte de omgeving ook niet echt mee. Het IJsselmeerwater klotste inmiddels tegen de plinten van het Badpaviljoen, van een strand was geen sprake meer. Bij de keuze voor projecten voor Versterking van de IJsselmeerkust in 2020 ondersteunde Heemschut de keuze van de gemeente Súdwest-Fryslân om als kustversterking het strand voor het Badpaviljoen opnieuw aan te leggen en daarmee nieuwe kansen voor heropening van het Badpaviljoen te scheppen. Omdat EuroParcs ook de tegenover liggende camping heeft gekocht, wacht het Badpaviljoen weer vanouds een vrolijke toekomst. Met strandleven.

https://www.lc.nl/friesland/sudwest-fryslan/Badpaviljoen-en-camping-Hindeloopen-verkocht-26536665.html


U kunt Heemschut op diverse manieren helpen. Dit varieert van het lid worden tot zelf actie voeren voor erfgoed. Daarnaast kunt u Heemschut ook steunen door te schenken of na te laten. Dat kan rechtstreeks of via een gift of legaat aan onze steunstichting: www.heemschuthulpfonds.nl.

De beschermvrouwe van Heemschut is H.K.H. Prinses Beatrix

Erfgoedvereniging Heemschut

 Nieuwezijds Kolk 28
1012 PV Amsterdam
 020 622 52 92
 info@heemschut.nl

Volgt u ons al?

Copyright © 2023 Heemschut / AanZee.nl
Gegevens uit het donateurs- of ledenbestand worden niet zonder toestemming van donateurs of leden beschikbaar gesteld aan derden.