Nieuwsbericht

Nieuwe bestemming gezocht voor bijzonder Rotterdams kunstwerk

De Werkgroep Monumentale Kunst van de landelijke Erfgoedvereniging Bond Heemschut (WMK) en de Vereniging Stedebouwkundig Wijkbehoud, Hillegersberg en Schiebroek (VSW) zoeken een nieuwe bestemming voor een bijzonder kunstwerk uit de Vredevorstkerk aan de Wilgenplaslaan in de wijk Schiebroek.

Over enige tijd zal het genoemde kerkgebouw gesloopt worden voor de realisatie van een woongebouw. In overleg met projectontwikkelaar Accresco Vastgoed zet  de WMK in op behoud en hergebruik van het kunstwerk.

Het kunstwerk uit 1964 is een glas-in-betonraam en ontworpen door de Rotterdamse kunstenaar Johan Verheij (1906-1975). Het is circa 11 meter breed en 3 meter hoog. Glas-in-betonramen zijn zeer kenmerkend voor de naoorlogse periode en inmiddels behoorlijk zeldzaam. Uitgebeeld is de doortocht van het Israëlische volk door de Rode Zee. Het raam valt op door haar prachtige kleurgebruik en vormentaal.

De WMK en VSW zijn op zoek naar een geschikte locatie voor het werk om het zo voor de toekomst te behouden. Het kunstwerk kan bijvoorbeeld opgenomen worden in een (nieuw te bouwen) kerk, de hal of trappartij van een verzorgingshuis, appartementengebouw of school.  Het kunstwerk is in goede conditie. De kosten voor herplaatsing komen voor rekening van de ontvangende partij.

Voor meer informatie over het werk en de mogelijkheden van herbestemming kunt u contact opnemen met Norman Vervat via vervat2000@yahoo.com

Fotografie: Veerman Bouwhistorie


U kunt Heemschut op diverse manieren helpen. Dit varieert van het lid worden tot zelf actie voeren voor erfgoed. Daarnaast kunt u Heemschut ook steunen door te schenken of na te laten. Dat kan rechtstreeks of via een gift of legaat aan onze steunstichting: www.heemschuthulpfonds.nl.

De beschermvrouwe van Heemschut is H.K.H. Prinses Beatrix

Erfgoedvereniging Heemschut

 Nieuwezijds Kolk 28
1012 PV Amsterdam
 020 622 52 92
 info@heemschut.nl

Volgt u ons al?

Copyright © 2024 Heemschut / AanZee.nl
Gegevens uit het donateurs- of ledenbestand worden niet zonder toestemming van donateurs of leden beschikbaar gesteld aan derden.