Nieuwsbericht

Nieuwe bestemming gezocht voor glas-in-lood ramen De Tweemaster

Er wordt een nieuwe bestemming gezocht voor de glas-in-lood ramen uit de hal van schoolgebouw De Tweemaster aan de Van Limburg Stirumlaan te Naarden. Deze school wordt vervangen door nieuwbouw. In de nieuwbouw is geen plek voor de ramen.

De Werkgroep Monumentale Kunst zoekt een nieuwe bestemming voor de 3 bijzondere naoorlogse glas-in-loodramen. De ramen zijn gratis beschikbaar voor herplaatsing in gemeente Gooise Meren. Ze kunnen bijvoorbeeld opgenomen worden in de hal of trappartij van een verzorgingshuis, gezondheidscentrum, appartementengebouw of school. De ramen zitten in een metalen frame en kunnen hiermee worden bevestigd op de muur. Voorwaarde is dat ze binnen worden geplaatst. De kosten voor herplaatsing zijn voor rekening van de nieuwe eigenaar. Afhankelijk van de plek is voor de herplaatsing fondsenwerving eventueel mogelijk.

Onbekende maker
De ramen zijn gemaakt in de jaren vijftig en zijn een typisch voorbeeld van wederopbouwkunst. Onbekend is wie de ramen heeft gemaakt. Gezien de fraaie kleuren, het zeer hoogwaardige glas en de zorgvuldig ontworpen composities is het een belangrijke glazenier geweest. De ramen zijn niet gesigneerd en in de archieven is hierover niets terug te vinden.

Meer informatie
Wilt u meer informatie over het werk en de mogelijkheden van herbestemming? Neem contact op met Norman Vervat van de WMK via e-mail vervat2000@yahoo.commailto:vervat2000@yahoo.com of telefonisch: 06-19 81 63 19


U kunt Heemschut op diverse manieren helpen. Dit varieert van het lid worden tot zelf actie voeren voor erfgoed. Daarnaast kunt u Heemschut ook steunen door te schenken of na te laten. Dat kan rechtstreeks of via een gift of legaat aan onze steunstichting: www.heemschuthulpfonds.nl.

De beschermvrouwe van Heemschut is H.K.H. Prinses Beatrix

Erfgoedvereniging Heemschut

 Nieuwezijds Kolk 28
1012 PV Amsterdam
 020 622 52 92
 info@heemschut.nl

Volgt u ons al?

Copyright © 2023 Heemschut / AanZee.nl
Gegevens uit het donateurs- of ledenbestand worden niet zonder toestemming van donateurs of leden beschikbaar gesteld aan derden.