Nieuwsbericht

Nieuwe Brochure: Sociale woningbouw

Geen land kent zo’n rijke volkhuisvestelijke traditie als Nederland. Toch worden de geliefde buurtjes keer op keer met sloop bedreigd. Daarom hebben we een nieuwe brochure gemaakt over Sociale Woningbouw.

Niet alleen hebben wijkjes zoals de Van der Pek buurt in Amsterdam, of het Emmastraatcomplex in Voorburg een rijke sociale geschiedenis, ze zijn ook van hoge architectonische en stedenbouwkundige kwaliteit. Toch ziet Heemschut steeds meer woningcorporaties die meer voelen voor sloop-nieuwbouw dan voor het opknappen van de historie die zij beheren.

Het meest duurzame huis is het huis dat er al staat. (Paul Meurs, erfgoedspecialist en adviseur transformatieopgave)

In de brochure geeft de werkgroep een uiteenzetting van de meest gehoorde argumenten voor sloop, waaronder kosten en duurzaamheid. Ook geeft ze een kijkje in hoe het anders kan, met respect voor en hergebruik van de bestaande stad. En je leest meer over wat je zelf kunt doen als betrokken bewoner.

Download hier de brochure

Liever op papier ontvangen? Stuur een mailtje naar info@heemschut.nl


U kunt Heemschut op diverse manieren helpen. Dit varieert van het lid worden tot zelf actie voeren voor erfgoed. Daarnaast kunt u Heemschut ook steunen door te schenken of na te laten. Dat kan rechtstreeks of via een gift of legaat aan onze steunstichting: www.heemschuthulpfonds.nl.

De beschermvrouwe van Heemschut is H.K.H. Prinses Beatrix

Erfgoedvereniging Heemschut

 Nieuwezijds Kolk 28
1012 PV Amsterdam
 020 622 52 92
 info@heemschut.nl

Volgt u ons al?

Copyright © 2024 Heemschut / AanZee.nl
Gegevens uit het donateurs- of ledenbestand worden niet zonder toestemming van donateurs of leden beschikbaar gesteld aan derden.