Nieuwsbericht

Nieuwe commissie Drenthe van start!

Graag stellen wij hierbij de nieuwe commissie Drenthe aan u voor. V.l.n.r. op de foto: Eric le Gras, Hessel Hollema, Gerard de Vries (secretaris), Frans Schouten (voorzitter) en Henk Jeurink. Huib Knottnerus is ook commissielid, maar op de foto afwezig.

De commissie heeft vele plannen om Heemschut Drenthe weer ´op de kaart te zetten´ en wil zich o.a. gaan richten op de kanalen en vaarten in Drenthe. Er zijn al gesprekken met beleidsambtenaren bij de Provincie Drenthe gevoerd en er zullen grensoverschrijdende contacten worden gelegd met Duitsland i.v.m. bijvoorbeeld het Eemsland project. Specifieke aandachtspunten zijn verder o.a. de voormalige RK kerk in Zwartmeer en de veranda's van cafe's in Drenthe die helaas steeds meer verdwijnen.

De commissie wil graag met de Heemschut leden kennismaken en daarom organiseren zij op zaterdag 12 oktober een excursie langs het Oranjekanaal. U leest hier meer over deze excursie. Zij zien uw komst graag tegemoet!

V.l.n.r. op de foto: Eric le Gras, Hessel Hollema, Gerard de Vries (secretaris), Frans Schouten (voorzitter) en Henk Jeurink

U kunt Heemschut op diverse manieren helpen. Dit varieert van het lid worden tot zelf actie voeren voor erfgoed. Daarnaast kunt u Heemschut ook steunen door te schenken of na te laten. Dat kan rechtstreeks of via een gift of legaat aan onze steunstichting: www.heemschuthulpfonds.nl.

De beschermvrouwe van Heemschut is H.K.H. Prinses Beatrix

Erfgoedvereniging Heemschut

 Nieuwezijds Kolk 28
1012 PV Amsterdam
 020 622 52 92
 info@heemschut.nl

Volgt u ons al?

Copyright © 2023 Heemschut / AanZee.nl
Gegevens uit het donateurs- of ledenbestand worden niet zonder toestemming van donateurs of leden beschikbaar gesteld aan derden.