Nieuwsbericht

Nieuwe functie voor watertoren Leerdam?

Heemschut vindt het goed nieuws dat er meer concrete plannen liggen voor herbestemming van de watertoren.

Nieuwe functie voor watertoren

De Watertoren nabij Oud Schaik in Leerdam waarbij door o.a. de gemeente Leerdam en Heemschut Zuid-Holland gestreden is voor behoud, krijgt na jaren van onzekerheid mogelijk een nieuwe functie: werken en wonen. Van Daalen Projectontwikkeling, die de toren in 2012 kocht, heeft de plannen onlangs aan de bevolking gepresenteerd. Het resultaat is een watertoren met bovenin twee of drie appartementen en daaronder acht verschillende kantoorruimtes. Ook op de twee overgebleven reinwaterkelders – een ronde en een rechthoekige – komen woningen. Een reinwaterkelder is een reservoir waarin gezuiverd water wordt opgeslagen.

Ondertekening overeenkomst

Maandag 14 november jl hebben Chris van Wijk van Van Daalen Projectontwikkeling (eigenaar) en wethouder Teus Meijdam de exploitatieovereenkomst Watertorenterrein getekend. De ondertekening is de start van de ontwikkeling van woningen naast de watertoren en bedrijfsruimten en woningen in de watertoren zelf.

Heemschut

Heemschut Zuid-Holland vindt het goed nieuws dat er nu concrete plannen liggen voor de herbestemming van de watertoren. De watertoren is belangrijk voor het silhouet van Leerdam.  We zullen de ontwikkelingen blijven volgen. 

 

Dagblad Cobouw, 4 mei 2016

 

Bericht Gemeente Leerdam, 14 november 2016

 

Heemschut dossier Watertoren


U kunt Heemschut op diverse manieren helpen. Dit varieert van het lid worden tot zelf actie voeren voor erfgoed. Daarnaast kunt u Heemschut ook steunen door te schenken of na te laten. Dat kan rechtstreeks of via een gift of legaat aan onze steunstichting: www.heemschuthulpfonds.nl.

De beschermvrouwe van Heemschut is H.K.H. Prinses Beatrix

Erfgoedvereniging Heemschut

 Nieuwezijds Kolk 28
1012 PV Amsterdam
 020 622 52 92
 info@heemschut.nl

Volgt u ons al?

Copyright © 2023 Heemschut / AanZee.nl
Gegevens uit het donateurs- of ledenbestand worden niet zonder toestemming van donateurs of leden beschikbaar gesteld aan derden.