Nieuwsbericht

Nieuwe stagiaire Heemschut: Elzemiek Aalpoel

Het Landelijk Bureau van Heemschut heeft een nieuwe stagiaire: Elzemiek Aalpoel. In dit bericht stelt zij zich voor:

"Hallo, ik ben Elzemiek. Ik ben 22 jaar oud en ik zit op dit moment in het vierde jaar van mijn bachelor Kunstgeschiedenis aan de Universiteit Utrecht. Tot de zomer loop ik stage bij Heemschut in Amsterdam. Tijdens mijn bachelor heb ik gekozen voor de track moderne en hedendaagse kunst- en architectuurgeschiedenis en heb ik mij met name beziggehouden met de periode vanaf 1900 tot en met het heden. Ondanks mijn moderne studierichting, ben ik ook altijd geïnteresseerd geweest in oude, monumentale gebouwen. Deze voorliefde voor architectuur uit een andere tijd is met name te danken aan mijn geboorteplaats Zutphen. Van kleins af aan struin ik al door alle oude straatjes in de binnenstad van mijn stadje en geniet ik van al het moois dat daar vandaag de dag nog steeds te bewonderen is. Ik ben geïnteresseerd in de processen die ten grondslag liggen aan het behoud van erfgoed in een particulier bedrijf en hoop tijdens mijn stage bij Heemschut meer te leren over hoe dit in de praktijk te werk gaat.

Bij Heemschut zal ik me bezig gaan houden met onder andere het bijhouden van zowel de Facebookpagina als het Instagramaccount. Ook help ik mee met het organiseren van vergaderingen en bijeenkomsten en zal ik me bezig gaan houden met de nieuwsbrief."


U kunt Heemschut op diverse manieren helpen. Dit varieert van het lid worden tot zelf actie voeren voor erfgoed. Daarnaast kunt u Heemschut ook steunen door te schenken of na te laten. Dat kan rechtstreeks of via een gift of legaat aan onze steunstichting: www.heemschuthulpfonds.nl.

De beschermvrouwe van Heemschut is H.K.H. Prinses Beatrix

Erfgoedvereniging Heemschut

 Nieuwezijds Kolk 28
1012 PV Amsterdam
 020 622 52 92
 info@heemschut.nl

Volgt u ons al?

Copyright © 2024 Heemschut / AanZee.nl
Gegevens uit het donateurs- of ledenbestand worden niet zonder toestemming van donateurs of leden beschikbaar gesteld aan derden.