Nieuwsbericht

Nieuwe stichting voor educatiecentrum Muur van Mussert

Met de aanwijzing van de Muur van Mussert tot Rijksmonument is het nu tijd om een volgende stap te zetten, en dat is de restauratie van de Muur. Een nieuw opgerichte stichting zet in op de realisatie van een educatiecentrum dat onderdeel moet gaan uitmaken van een route met herinneringslocaties uit de Tweede Wereldoorlog, eindigend bij Hotel de Wereld in Wageningen.

Maandag is bij notaris Sjirk Bijma van het kantoor VanPutten/Van Apeldoorn Notarissen de stichtingsakte gepasseerd van de Stichting Educatiecentrum de Goudsberg. De stichting heeft ten doel het geven van voorlichting en educatie over de geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog en het voorspel daarvan in het algemeen, en de geschiedenis van de Nationaal Socialistische Beweging (N.S.B.) als bron van nationalisme , extremisme, onverdraagzaamheid en anti-parlementarisme in een democratisch politiek bestel in het bijzonder, rondom en vanuit het voormalig Nationaal Tehuis  van de NSB op de Goudsberg te Lunteren, beter bekend als "De Muur van Mussert".

Op de foto.v.l.n.r. Ronald Busser en Joost Roosendaal (bestuursleden, Heemschutdirecteur Karel Loeff (voorzitter), notaris Bijma, Ad van Liempt (bestuurslid), Jan Kijlstra (secretaris) en René van Heijningen (bestuurslid). Roderick Zoons, directeur van Recreatiecentrum de Goudsberg, is eveneens benoemd in het bestuur, maar ontbreekt wegens verblijf in het buitenland.


U kunt Heemschut op diverse manieren helpen. Dit varieert van het lid worden tot zelf actie voeren voor erfgoed. Daarnaast kunt u Heemschut ook steunen door te schenken of na te laten. Dat kan rechtstreeks of via een gift of legaat aan onze steunstichting: www.heemschuthulpfonds.nl.

De beschermvrouwe van Heemschut is H.K.H. Prinses Beatrix

Erfgoedvereniging Heemschut

 Nieuwezijds Kolk 28
1012 PV Amsterdam
 020 622 52 92
 info@heemschut.nl

Volgt u ons al?

Copyright © 2024 Heemschut / AanZee.nl
Gegevens uit het donateurs- of ledenbestand worden niet zonder toestemming van donateurs of leden beschikbaar gesteld aan derden.