Nieuwsbericht

Nieuwjaarsbijeenkomst druk bezocht

Met ruim 75 leden heeft het bestuur van Heemschut vrijdag 12 januari het glas geheven op het nieuwe jaar. Tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst in het Lloyd Hotel in Amsterdam werd teruggekeken op 2017 en samen met directeur Karel Loeff vooruit gekeken naar 2018.

2018 belooft voor Heemschut een druk jaar te worden. Naast al het beschermingswerk in de provincies staan er ook grote landelijke thema's te wachten. Zoals het inventariseren van interieurensembles, de Nationale Omgevingsvisie en de problematiek van agrarisch en religieus erfgoed. Ook de aardbevingen en de schade daarvan in Groningen hebben onze aandacht. Een onderwerp zal ook dit jaar de Muur van Mussert worden, waar wij pleiten voor een rijksmonumentale status.

De nieuwjaarsbijeenkomst was voor velen een moment om even bij te praten met bekenden. Ook was een uitgebreide rondleiding door Lloyd Hotel: een hotelgebouw op het Lloyd-complex in het Oostelijk Havengebied van Amsterdam dat in opdracht van de Koninklijke Hollandsche Lloyd (KHL) is gebouwd. Na gebruik als landverhuizershotel, vluchtelingenopvang, huis van bewaring, jeugdgevangenis en verzamelgebouw van kunstenaarsateliers, doet het tegenwoordig dienst als hotel. Het is een rijksmonument.


U kunt Heemschut op diverse manieren helpen. Dit varieert van het lid worden tot zelf actie voeren voor erfgoed. Daarnaast kunt u Heemschut ook steunen door te schenken of na te laten. Dat kan rechtstreeks of via een gift of legaat aan onze steunstichting: www.heemschuthulpfonds.nl.

De beschermvrouwe van Heemschut is H.K.H. Prinses Beatrix

Erfgoedvereniging Heemschut

 Nieuwezijds Kolk 28
1012 PV Amsterdam
 020 622 52 92
 info@heemschut.nl

Volgt u ons al?

Copyright © 2022 Heemschut / AanZee.nl
Gegevens uit het donateurs- of ledenbestand worden niet zonder toestemming van donateurs of leden beschikbaar gesteld aan derden.