Nieuwsbericht

Onthulling kunstwerk Femmy Schilt in Singer Laren

Op vrijdag 12 februari wordt in Singer Laren het glasmozaïek van kunstenares Femmy Schilt feestelijk onthuld op haar nieuwe plek.

Heemschut is blij dat het glasmozaïek van kunstenares Femmy Schilt (1908 – 1988) een mooie nieuwe plek in het museumgebouw gevonden heeft. Het mozaïek moest verdwijnen door de sloop en nieuwbouw van het aangrenzende theater.

Aanvankelijk voelde Singer niets voor herplaatsing, waarna de werkgroep Monumentale Kunst van Heemschut op zoek ging naar alternatieve locaties. Die werden gevonden binnen en buiten Laren. Echter tijdens dit proces, dat ook leidde tot opmerkingen van de plaatselijke politiek en de erfgenamen, heeft Singer zelf een nieuwe locatie gevonden. Ook het benodigde budget is door Singer zelf opgebracht. Het kunstwerk is verhuisd van de oude theatergang naar de educatieve ruimte: het Singer Atelier.

Het mozaïek heeft een verhalend en educatief karakter. Aan de hand van het schilderspalet van William Singer wordt het levensverhaal van Anna en William Singer getoond.

In de educatieve ruimte komt het glasmozaïek volgens de museumdirectie goed tot zijn recht. “We zien er naar uit de bezoekers van het Singer Atelier, aan de hand dit bijzondere werk, kennis te laten maken met het leven van de Singers”, heet het.

 

Feestelijke herplaatsing

Vanwege de herplaatsing van het glasmozaïek zijn kinderen op vrijdagmiddag 12 februari van 15.15 uur tot 16.15 uur in het museum welkom een snoep mozaïek te maken. Aanmelden via receptie@singerlaren.nl.

Om 16.30 uur wordt de herplaatsing gevierd in het bijzijn van familie van Femmy Schilt, vertegenwoordigers van de erfgoedvereniging Bond Heemschut en verantwoordelijk wethouder Smit.

Foto: Femmy Schilt, Witte zwaan en de stille gehurkte vrouw, glasmozaïek, 1963.


U kunt Heemschut op diverse manieren helpen. Dit varieert van het lid worden tot zelf actie voeren voor erfgoed. Daarnaast kunt u Heemschut ook steunen door te schenken of na te laten. Dat kan rechtstreeks of via een gift of legaat aan onze steunstichting: www.heemschuthulpfonds.nl.

De beschermvrouwe van Heemschut is H.K.H. Prinses Beatrix

Erfgoedvereniging Heemschut

 Nieuwezijds Kolk 28
1012 PV Amsterdam
 020 622 52 92
 info@heemschut.nl

Volgt u ons al?

Copyright © 2023 Heemschut / AanZee.nl
Gegevens uit het donateurs- of ledenbestand worden niet zonder toestemming van donateurs of leden beschikbaar gesteld aan derden.