Nieuwsbericht

Oproep voor aanvragen financiën Brabantse kerkenvisies

Heemschut's commissie Noord-Brabant roept gemeenten in Noord - Brabant op snel financiële ondersteuning aan te vragen voor het opstellen van een Kerkenvisie! Aanvragen kan tot februari 2021.

Een Kerkenvisie is een visie op het religieus erfgoed, waarbij strategisch nagedacht wordt over een duurzame toekomst voor kerkgebouwen en ander religies erfgoed. Gemeenten kunnen via het gemeentefonds gelden aanvragen voor het faciliteren van het proces van een Kerkenvisie.

Erfgoedvereniging Heemschut is een van de samenwerkingspartners in het landelijke programma ‘Toekomst Religieus Erfgoed’ en kan en wil u adviseren met het aanvragen van de financiële ondersteuning. Gemeenten bepalen zelf hoe hun Kerkenvisie eruit komt te zien.

Meer informatie kunt u opvragen via noord-brabant@heemschut.nl. U kunt voor nadere informatie ook bellen met: 06-22469317


U kunt Heemschut op diverse manieren helpen. Dit varieert van het lid worden tot zelf actie voeren voor erfgoed. Daarnaast kunt u Heemschut ook steunen door te schenken of na te laten. Dat kan rechtstreeks of via een gift of legaat aan onze steunstichting: www.heemschuthulpfonds.nl.

De beschermvrouwe van Heemschut is H.K.H. Prinses Beatrix

Erfgoedvereniging Heemschut

 Nieuwezijds Kolk 28
1012 PV Amsterdam
 020 622 52 92
 info@heemschut.nl

Volgt u ons al?

Copyright © 2024 Heemschut / AanZee.nl
Gegevens uit het donateurs- of ledenbestand worden niet zonder toestemming van donateurs of leden beschikbaar gesteld aan derden.