Nieuwsbericht

Paleis Soestdijk, een complex proces

De gemeente is actief op het gebied van monumentenbeleid, behoud van buitenkunst en sinds kort vraagt ook Paleis Soestdijk en omgeving de nodige aandacht. Sinds het in handen is gekomen van de MeyerBergman Erfgoed Groep, ligt de restauratie en ontwikkeling van het Landgoed onder een vergrootglas. Kostendragers zijn noodzakelijk om tot restauratie te kunnen komen en daar wringt voor de Baarnse gemeenteraad de schoen

Moeten er zoveel woningen en een hotel gebouwd worden en wat zijn daarvan de effecten op de omgeving? Heemschut maakt deel uit van de op verzoek van de gemeente opgerichte Klankbordgroep van organisaties en omwonenden om de gemeente dit najaar te adviseren over de verschillende plannen. Het participatieproces is uitbesteed aan het Haagse bedrijf Awareness.

Behoud van buitengewoon erfgoed gaat niet over rozen. Maar met een grote maatschappelijke, lokale en regionale betrokkenheid moet dit complexe proces tot een goed einde komen. Het zorgvuldig handelen van de gemeente Baarn verdient hierin overigens waardering en navolging!

 

Foto: Michelle Ahin, Wikimedia commons, 2010.

U kunt Heemschut op diverse manieren helpen. Dit varieert van het lid worden tot zelf actie voeren voor erfgoed. Daarnaast kunt u Heemschut ook steunen door te schenken of na te laten. Dat kan rechtstreeks of via een gift of legaat aan onze steunstichting: www.heemschuthulpfonds.nl.

De beschermvrouwe van Heemschut is H.K.H. Prinses Beatrix

Erfgoedvereniging Heemschut

 Nieuwezijds Kolk 28
1012 PV Amsterdam
 020 622 52 92
 info@heemschut.nl

Volgt u ons al?

Copyright © 2024 Heemschut / AanZee.nl
Gegevens uit het donateurs- of ledenbestand worden niet zonder toestemming van donateurs of leden beschikbaar gesteld aan derden.