Nieuwsbericht

Petitie! Behoud de Lange Jaap!

Het is erop of eronder voor de iconische vuurtoren de Lange Jaap. De sloop van de iconische vuurtoren in Huisduinen hangt door falen van Rijkswaterstaat als een donkere wolk boven de regio. Teken nu de petitie voor het behoud van de vuurtoren.

In de wanden van de vuurtoren van Den Helder zijn grote scheuren ontstaan. Daardoor bestaat het risico dat de Lange Jaap kan instorten. Vorige week werd duidelijk dat sloop van de vuutoren voor het Rijk een waarschijnlijke optie is omdat er volgens Rijkswaterstaat onvoldoende technische mogelijkheden zijn om de Lange Jaap te herstellen. 

Wij zijn geschrokken. Op wonderbaarlijke manier heeft de hoogste vuurtoren van Nederland de tand des tijd en de bombardementen op Den Helder in de oorlog kunnen doorstaan. Een stille getuigen van de geschiedenis. Voor iedereen in Den Helder is de meer dan 130 jaar oude toren het symbool van thuiskomen.

Het Rijk is eigenaar van deze unieke toren. Maar door slecht onderhoud van het Rijk zelf zal de toren nu moeten verdwijnen.

Teken hier de petitie Behoud de 130 oude en hoogste vuurtoren van Nederland! De Lange Jaap

 


U kunt Heemschut op diverse manieren helpen. Dit varieert van het lid worden tot zelf actie voeren voor erfgoed. Daarnaast kunt u Heemschut ook steunen door te schenken of na te laten. Dat kan rechtstreeks of via een gift of legaat aan onze steunstichting: www.heemschuthulpfonds.nl.

De beschermvrouwe van Heemschut is H.K.H. Prinses Beatrix

Erfgoedvereniging Heemschut

 Nieuwezijds Kolk 28
1012 PV Amsterdam
 020 622 52 92
 info@heemschut.nl

Volgt u ons al?

Copyright © 2023 Heemschut / AanZee.nl
Gegevens uit het donateurs- of ledenbestand worden niet zonder toestemming van donateurs of leden beschikbaar gesteld aan derden.