Nieuwsbericht

Petitie voor behoud oude boerderij Vlijmen

Een van Brabants oudste boerderijen, aan de Nassau Dwarsstraat in Vlijmen staat op de nominatie om verkwanseld te worden, aldus de Stichting De Brabantse Boerderij. Er is een petitie gestart om de gevolgen van de grote bouwplannen rond de boerderij tegen te houden. Tekenen kan via onderstaande link.

Eigenaresse van de boerderij Maria Kivits is een petitie gestart om handtekeningen te verzamelen tegen het inbouwen van haar boerderij met nieuwbouw en tegen de verkwanseling van het boerenerfgoed in zijn geheel.

Marie van de Middelhaai woont in Brabants Mooiste boerderij (in 2011 gekozen door de lezers van de grote Brabantse kranten), een boerderij uit 1650, die stenen muren kreeg in 1750 en in 1890 intern verbouwd werd en sindsdien zo in stand is gebleven, zowel buiten als binnen. Marie heeft (bij gebrek aan subsidie van gemeente, provincie of rijk) op eigen kosten de boerderij behouden door het geven van cultuurhistorische rondleidingen door zowel haar moeshof, houtwal als boerderij en door het geven van huiskamerconcertjes over het eenvoudige alledaagse boerenleven van toen. 

B&W hebben in de boerderijbiotoop vlak naast de boerderij van Marie, vol in het zicht vanaf en vanuit de boerderij, een nieuwbouwplan voor 2 huizen. Het is een klein postzegelplan dat zonder inmenging van hogere overheden relatief snel en eenvoudig volgens de letter van de wet doorgevoerd kan worden. 

Tekenen van de petitie kan hier


U kunt Heemschut op diverse manieren helpen. Dit varieert van het lid worden tot zelf actie voeren voor erfgoed. Daarnaast kunt u Heemschut ook steunen door te schenken of na te laten. Dat kan rechtstreeks of via een gift of legaat aan onze steunstichting: www.heemschuthulpfonds.nl.

De beschermvrouwe van Heemschut is H.K.H. Prinses Beatrix

Erfgoedvereniging Heemschut

 Nieuwezijds Kolk 28
1012 PV Amsterdam
 020 622 52 92
 info@heemschut.nl

Volgt u ons al?

Copyright © 2024 Heemschut / AanZee.nl
Gegevens uit het donateurs- of ledenbestand worden niet zonder toestemming van donateurs of leden beschikbaar gesteld aan derden.