Nieuwsbericht

Plan Zuid wordt beschermd stadsgezicht

Plan Zuid, Zuid, een stedenbouwkundig plan dat architect Berlage honderd jaar geleden ontwierp voor het gebied ten zuiden van de De Lairessestraat en de Pijp in Amsterdam, is aangewezen als beschermd stadsgezicht. Heemschut is daar blij mee.

Plan Zuid, dat grotendeels gebouwd is in de stijl van de Amsterdamse School, werd exact honderd jaar geleden goedgekeurd door de gemeenteraad.

Het Rijk roept het gebied uit tot beschermd stadsgezicht omdat het goed laat zien 'hoe vooruitstrevend de opvattingen van stadsbestuur en architecten begin twintigste eeuw waren in de stadsontwikkeling en volkshuisvesting van Amsterdam en Nederland'. De status maakt het makkelijker om het gebied te behouden.

De commissie Amsterdam van Heemschut voerde al langer een lobby om Zuid aan te wijzen als beschermd stadsgezicht. 

Lees verder bij Het Parool


U kunt Heemschut op diverse manieren helpen. Dit varieert van het lid worden tot zelf actie voeren voor erfgoed. Daarnaast kunt u Heemschut ook steunen door te schenken of na te laten. Dat kan rechtstreeks of via een gift of legaat aan onze steunstichting: www.heemschuthulpfonds.nl.

De beschermvrouwe van Heemschut is H.K.H. Prinses Beatrix

Erfgoedvereniging Heemschut

 Nieuwezijds Kolk 28
1012 PV Amsterdam
 020 622 52 92
 info@heemschut.nl

Volgt u ons al?

Copyright © 2024 Heemschut / AanZee.nl
Gegevens uit het donateurs- of ledenbestand worden niet zonder toestemming van donateurs of leden beschikbaar gesteld aan derden.