Nieuwsbericht

Prinses Beatrix onthult door Heemschut gered kunstwerk Ad Dekkers

Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Beatrix der Nederlanden onthulde zaterdagochtend 13 april in Bergeijk een reconstructie van een tegelreliëf van de bekende kunstenaar Ad Dekkers. Een belangrijk moment voor Heemschut, door de inzet van de Werkgroep Monumentale Kunst kon het kunstwerk worden gereconstrueerd.

Ad Dekkers (1938-1974) staat bekend om zijn reliëfs en abstract-geometrische werken. Het tegelreliëf van negen bij achttien meter is in 1971 aangebracht in de toenmalige MTS in Gouda. Door uitbreiding van de school dreigde het kunstwerk in zijn geheel te verdwijnen. Erfgoedvereniging Heemschut en Bruns B.V. hebben het kunstwerk gereconstrueerd in het park van Bruns B.V.

Prinses Beatrix onthulde zaterdagochtend onder grote belangstelling de reconstructie van het tegelreliëf. Daarbij was ook de zoon van Ad, Daniel Dekkers aanwezig. Hij leidde de prinses over het kunstwerk. Aansluitend bezocht Prinses Beatrix ook een tentoonstelling over Ad Dekkers waar voor het eerst alle maquettes van zijn werken bij elkaar zijn gebracht. Ook sprak zij met kunstenaars en met vertegenwoordigers van de erfgoedvereniging Heemschut en Bruns B.V.

Het kunstwerk ligt in het openbare park in Bergeijk en is voor iedereen vrij te bezoeken. De tentoonstelling is in het bedrijfsgebouw van Bruns B.V. en is te bezoeken tijdens de openingstijden van het bedrijf.


U kunt Heemschut op diverse manieren helpen. Dit varieert van het lid worden tot zelf actie voeren voor erfgoed. Daarnaast kunt u Heemschut ook steunen door te schenken of na te laten. Dat kan rechtstreeks of via een gift of legaat aan onze steunstichting: www.heemschuthulpfonds.nl.

De beschermvrouwe van Heemschut is H.K.H. Prinses Beatrix

Erfgoedvereniging Heemschut

 Nieuwezijds Kolk 28
1012 PV Amsterdam
 020 622 52 92
 info@heemschut.nl

Volgt u ons al?

Copyright © 2023 Heemschut / AanZee.nl
Gegevens uit het donateurs- of ledenbestand worden niet zonder toestemming van donateurs of leden beschikbaar gesteld aan derden.