Nieuwsbericht

Provincie garant voor deel opknapkosten Ivicke

De provincie Zuid-Holland wil maximaal een half miljoen euro meebetalen aan de verplichte restauratie van huize Ivicke in Wassenaar als de gemeente Wassenaar de kosten van de opknapbeurt niet kan verhalen op de eigenaar. Dat schrijft het Leidsch Dagblad.

Het is een volgende stap in de strijd om het vervallen landgoed. De gemeente Wassenaar dreigt met hoge boete's voor de eigenaar als hij niet voor deze herfst het rijksmonumentale landgoed opknapt. Wassenaar rekent dat de opknapbeurt mogelijk een half miljoen euro kan gaan kosten.

Als de gemeente die kosten vervolgens niet kan verhalen op de eigenaar, dan is de provincie Zuid-Holland ook bereid mee te betalen. 

Heemschut strijdt al jaren voor de aanpak van de eigenaar van Ivicke. Hij laat de villa doelbewust vervallen. Op voordracht van Heemschut is Ivicke zelfs genomineerd tot een van de veertien meest bedreigde erfgoedplekken in Europa. 


U kunt Heemschut op diverse manieren helpen. Dit varieert van het lid worden tot zelf actie voeren voor erfgoed. Daarnaast kunt u Heemschut ook steunen door te schenken of na te laten. Dat kan rechtstreeks of via een gift of legaat aan onze steunstichting: www.heemschuthulpfonds.nl.

De beschermvrouwe van Heemschut is H.K.H. Prinses Beatrix

Erfgoedvereniging Heemschut

 Nieuwezijds Kolk 28
1012 PV Amsterdam
 020 622 52 92
 info@heemschut.nl

Volgt u ons al?

Copyright © 2023 Heemschut / AanZee.nl
Gegevens uit het donateurs- of ledenbestand worden niet zonder toestemming van donateurs of leden beschikbaar gesteld aan derden.