Nieuwsbericht

Provincie Noord-Holland blokkeert bouw vakantiepark Enkhuizen

De provincie Noord-Holland blokkeert de bouw van het vakantiepark achter het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen. De plannen waren al eerder na hevig protest flink aangepast, maar ook de aangepaste plannen kunnen de goedkeuring van de provincie niet dragen. Heemschut had ook om het ingrijpen van de provincie gevraagd.

Het ingrijpen van de provincie Noord-Holland is een volgende stap in de strijd over het bestemmingsplan Enkhuizerzand. Al maanden protesteert Heemschut samen met tal van andere partijen tegen de ingrijpende plannen op het land vlak achter het Zuiderzeemuseum. 

Aanvankelijk zouden in het water achter het Buitenmuseum van het Zuiderzeemuseum 200 metershoge vakantiewoningen op opgespoten eilanden komen. Dat plan werd door de gemeente Enkhuizen radicaal aangepast nadat er een storm van protest opstak van onder meer Heemschut, Stadsherstel Enkhuizen en het Zuiderzeemuseum. 

En hoewel de grootste problemen met de aanpassingen werden opgelost, waren er tal van zaken die nog onvoldoende waren in het aangepaste bestemmingsplan. Zo werden onder meer de cultuurhistorische waarden van het Zuiderzeemuseum helemaal niet beschreven en werd er gebouwd op een stuk land dat is aangewezen als provinciaal monument. 

Heemschut heeft enkele weken geleden daarom de provincie Noord-Holland gevraagd in te grijpen: een uiterst redmiddel. De provincie heeft vandaag bekendgemaakt het voornemen te hebben dit te gaan doen. 3 december volgt een officieel besluit. 

Lees meer bij het Noordhollands Dagblad:
Provincie Noord-Holland blokkeert herontwikkeling recreatieoord Enkhuizerzand: ’Tweehonderd vakantiewoningen te veel’


U kunt Heemschut op diverse manieren helpen. Dit varieert van het lid worden tot zelf actie voeren voor erfgoed. Daarnaast kunt u Heemschut ook steunen door te schenken of na te laten. Dat kan rechtstreeks of via een gift of legaat aan onze steunstichting: www.heemschuthulpfonds.nl.

De beschermvrouwe van Heemschut is H.K.H. Prinses Beatrix

Erfgoedvereniging Heemschut

 Nieuwezijds Kolk 28
1012 PV Amsterdam
 020 622 52 92
 info@heemschut.nl

Volgt u ons al?

Copyright © 2024 Heemschut / AanZee.nl
Gegevens uit het donateurs- of ledenbestand worden niet zonder toestemming van donateurs of leden beschikbaar gesteld aan derden.