Nieuwsbericht

Raam Eugène Laudy herplaatst

Begin 2018 is in Heerlen een basisschool uit de late jaren vijftig gesloopt in het kader van de modernisering en inkrimping van het stedelijke scholenbestand. In deze school aan de Limburgiastraat zat een glas-in-loodraam van de belangrijke Limburgse glazenier Eugène Laudy (1921-1995).

De Werkgroep Monumentale Kunst heeft zich vanaf begin 2017 ingezet voor het behoud van dit raam. In goed overleg met de gemeente Heerlen en Glasatelier Heerlen en StudioVitri werd er een plan gemaakt voor de verwijdering van het raam voorafgaand aan de sloop. Na een jarenlang verblijf in de opslag is het raam nu recent herplaatst. Het heeft een fraaie plek gekregen in de voormalige Christus Koningkerk in de wijk Vrieheide. Deze uitzonderlijke wederopbouwkerk is recent omgebouwd tot regionaal archief van het Historisch Centrum Limburg. Een prachtige herbestemming voor dit Heerlense erfgoed.


U kunt Heemschut op diverse manieren helpen. Dit varieert van het lid worden tot zelf actie voeren voor erfgoed. Daarnaast kunt u Heemschut ook steunen door te schenken of na te laten. Dat kan rechtstreeks of via een gift of legaat aan onze steunstichting: www.heemschuthulpfonds.nl.

De beschermvrouwe van Heemschut is H.K.H. Prinses Beatrix

Erfgoedvereniging Heemschut

 Nieuwezijds Kolk 28
1012 PV Amsterdam
 020 622 52 92
 info@heemschut.nl

Volgt u ons al?

Copyright © 2024 Heemschut / AanZee.nl
Gegevens uit het donateurs- of ledenbestand worden niet zonder toestemming van donateurs of leden beschikbaar gesteld aan derden.