Nieuwsbericht

Rechter verklaart beroep Heemschut e.a. in zaak zorgunits op landgoed Rhederhof ongegrond

Heemschut Gelderland wordt in wijzigingsbesluit van gemeente Rheden wel als belanghebbende gezien.

 Beroep

Het college van B&W van de gemeente Rheden heeft in haar besluit op bezwaar een omgevingsvergunning verleend voor het bouwen van 3 gebouwen met elk 23 woonzorgeenheden en 1 zorgunit aan de Snippendaalseweg 26 te Rheden. Daartoe zijn Heemschut Gelderland, de Gelderse Milieufederatie, Vereniging Natuurmonumenten en Stichting Behoud Landgoederen Oostelijke Veluwezoom bij de rechtbank in Arnhem in beroep gegaan. De organisaties vinden de plannen veel te groootschalig. De kern van het beroep is dat het plan strijdig is met het bestemmingsplan Rheden-west 1989 en dat het plan in strijd is met redelijke eisen van welstand.

Wijzigingsbesluit gemeente Rheden

De gemeente Rheden komt vlak voor de zitting van de beroepszaak terug op haar eerdere besluit om Heemschut Gelderland niet ontvankelijk te verklaren. Ze vindt na lezing van ons verweer dat Heemschut wel belanghebbende is. De gemeente heeft het inhoudelijke bezwaar vervolgens ongegrond verklaard. 

Uitspraak

De rechtbank Arnhem verklaart de gronden voor het beroep van de vier organisaties tegen het verlenen van de verguning voor een zorgcentrum op landgoed Rhederhof ongegrond. Ze vindt dat de gemeente Rheden genoeg heeft aangetoond dat de nieuwe plannen voor een zorgcentrum in overeenstemming zijn met de bestemming bejaardenoord binnen het bestemmingsplan Rheden-West 1989. 

De rechter vindt verder dat de plannen niet in strijd zijn met redelijke eisen van welstand.

 

Uitspraak Rechtbank Arnhem-Leeuwarden, 24 mei 2016


U kunt Heemschut op diverse manieren helpen. Dit varieert van het lid worden tot zelf actie voeren voor erfgoed. Daarnaast kunt u Heemschut ook steunen door te schenken of na te laten. Dat kan rechtstreeks of via een gift of legaat aan onze steunstichting: www.heemschuthulpfonds.nl.

De beschermvrouwe van Heemschut is H.K.H. Prinses Beatrix

Erfgoedvereniging Heemschut

 Nieuwezijds Kolk 28
1012 PV Amsterdam
 020 622 52 92
 info@heemschut.nl

Volgt u ons al?

Copyright © 2024 Heemschut / AanZee.nl
Gegevens uit het donateurs- of ledenbestand worden niet zonder toestemming van donateurs of leden beschikbaar gesteld aan derden.