Nieuwsbericht

Ontsierende reclames verwijderd in Amsterdam

Heemschut Amsterdam komt ieder jaar wel een aantal illegale reclames tegen die de binnenstad ontsieren. In oktober 2023 verzocht de commissie Stadsdeel Centrum om 10 illegale reclames aan te pakken. En met succes: de reclames zijn inmiddels allemaal verwijderd.

De regelgeving in Amsterdam is tegenwoordig streng. Gemeentelijk beleid is gericht op het behoud van het historisch karakter van de binnenstad. Toch trof de
commissie nog illegale reclames aan op prominente plekken, zoals de Kalverstraat, Koningsplein, Singel en de Geldersekade.

Inmiddels zijn al deze reclames weer verwijderd en zijn de historische gevels weer goed te zien. Heemschut is blij dat de gemeente het handhavingsverzoek
voortvarend heeft opgepakt en dat de ondernemers hun reclames ook snel hebben verwijderd. De binnenstad is weer een stukje mooier.

Heemschut historie en gevelreclame

Ontsierende reclame is van alle tijden. Al vanaf haar oprichting in 1911 voerde Heemschut landelijk de strijd aan tegen alle vormen van ‘ontsierende reclame’.
Vooral in de vooroorlogse jaarverslagen en tijdschriften zijn regelmatig artikelen te vinden over het onderwerp.

 


U kunt Heemschut op diverse manieren helpen. Dit varieert van het lid worden tot zelf actie voeren voor erfgoed. Daarnaast kunt u Heemschut ook steunen door te schenken of na te laten. Dat kan rechtstreeks of via een gift of legaat aan onze steunstichting: www.heemschuthulpfonds.nl.

De beschermvrouwe van Heemschut is H.K.H. Prinses Beatrix

Erfgoedvereniging Heemschut

 Nieuwezijds Kolk 28
1012 PV Amsterdam
 020 622 52 92
 info@heemschut.nl

Volgt u ons al?

Copyright © 2024 Heemschut / AanZee.nl
Gegevens uit het donateurs- of ledenbestand worden niet zonder toestemming van donateurs of leden beschikbaar gesteld aan derden.