Nieuwsbericht

Redding kerk Son lijkt ineens toch mogelijk

Gemeente en parochie hebben vorige week een eerste gesprek gehad over het voorlopig opschorten van het sloopcontract over de Sint-Petrus' Bandenkerk in Son. Na de verkiezingen waait er een andere wind in Son en Breugel: een meerderheid in de nieuwe gemeenteraad wil voor behoud van de kerk gaan. Deze besteedde het SBS-programma Van Onze Centen aandacht aan de zaak.

In de eerste raadsvergadering na de verkiezingen is door de gemeenteraad een motie aangenomen waarin staat dat de wethouder moet proberen om de sloop van de kerk ten tijde van de coalitieonderhandelingen op te schorten. Zo kan de sloop van de kerk geen stempel drukken op de lopende onderhandelingen. De sloop van de  St. Petrus' Banden Kerk stuit bij de inwoners van Son op veel weerstand. Veel vinden de markante kerk onlosmakelijk onderdeel uitmaken van het dorp.

Heemschut verzet zich vanaf het begin al hevig tegen de sloopplannen. Wij vinden de kerk in Son een uniek voorbeeld van wederopbouwarchitectuur. 

Het SBS6-programma Van Onze Centen besteedde deze week aandacht aan de kwestie: 


U kunt Heemschut op diverse manieren helpen. Dit varieert van het lid worden tot zelf actie voeren voor erfgoed. Daarnaast kunt u Heemschut ook steunen door te schenken of na te laten. Dat kan rechtstreeks of via een gift of legaat aan onze steunstichting: www.heemschuthulpfonds.nl.

De beschermvrouwe van Heemschut is H.K.H. Prinses Beatrix

Erfgoedvereniging Heemschut

 Nieuwezijds Kolk 28
1012 PV Amsterdam
 020 622 52 92
 info@heemschut.nl

Volgt u ons al?

Copyright © 2024 Heemschut / AanZee.nl
Gegevens uit het donateurs- of ledenbestand worden niet zonder toestemming van donateurs of leden beschikbaar gesteld aan derden.