Nieuwsbericht

Regenboogbuurt in Almere verdient meer bescherming

Het bijzondere karakter van de Regenboogbuurt in Almere Buiten krijgt in de concept Welstandsnota 2018 van de gemeente Almere onvoldoende bescherming. Dit heeft Heemschut Flevoland begin februari 2018 in een zienswijze laten weten aan de gemeenteraad van Almere.

Het belang van de buurt overstijgt het lokale niveau. Dankzij het bijzondere ontwerp is sprake van een ensemblewerking met kleuren, dimensies en vormen. Over bescherming daarvan bestaat in Almere consensus maar de wijze waarop het college van burgemeester en wethouders van Almere dit wil bereiken, wordt onder andere door Heemschut Flevoland als onvoldoende beoordeeld.

Heemschut Flevoland dringt er op aan meer elementen van deze buurt te beschermen en de bestuurlijke aanpak op te tillen naar het niveau van het bestemmingsplan.

Zienswijze Welstandsnota Almere


U kunt Heemschut op diverse manieren helpen. Dit varieert van het lid worden tot zelf actie voeren voor erfgoed. Daarnaast kunt u Heemschut ook steunen door te schenken of na te laten. Dat kan rechtstreeks of via een gift of legaat aan onze steunstichting: www.heemschuthulpfonds.nl.

De beschermvrouwe van Heemschut is H.K.H. Prinses Beatrix

Erfgoedvereniging Heemschut

 Nieuwezijds Kolk 28
1012 PV Amsterdam
 020 622 52 92
 info@heemschut.nl

Volgt u ons al?

Copyright © 2024 Heemschut / AanZee.nl
Gegevens uit het donateurs- of ledenbestand worden niet zonder toestemming van donateurs of leden beschikbaar gesteld aan derden.