Nieuwsbericht

Rotte kies ontsiert Spiegelstraat Zutphen

In de Spiegelstraat in Zutphen staat al jarenlang een monumentaal pakhuis te verkrotten. Heemschut heeft de gemeente aangeschreven om contact op te nemen met de eigenaar en hem te verzoeken het noodzakelijke herstel uit te voeren.

Het is beschamend om te zien dat juist een gemeentelijk monument de rotte kies is in deze mooie straat”, stelt Maud Arkesteijn, voorzitter van Heemschut Gelderland. Zij is jaren geleden naar Zutphen verhuisd omdat ze meteen gegrepen was door de schoonheid van de stad en de geschiedenis die hier als het ware op straat ligt. Maar er zijn ook verbeterpunten.

De Spiegelstraat 14 is helaas een goed voorbeeld. Aan de buitenkant is meteen te zien dat het houtwerk al vele jaren niet geschilderd is waardoor houtrot ontstaat. Ook de voegen in het metselwerk zijn ernstig aangetast. De markante hijskatrol is ook in verwaarloosde staat van onderhoud. Hoe het er achter de gevel uitziet is niet bekend, hopelijk zijn de eeuwenoude kenmerken bewaard gebleven. Het is aan de gemeente om snel in te grijpen.


U kunt Heemschut op diverse manieren helpen. Dit varieert van het lid worden tot zelf actie voeren voor erfgoed. Daarnaast kunt u Heemschut ook steunen door te schenken of na te laten. Dat kan rechtstreeks of via een gift of legaat aan onze steunstichting: www.heemschuthulpfonds.nl.

De beschermvrouwe van Heemschut is H.K.H. Prinses Beatrix

Erfgoedvereniging Heemschut

 Nieuwezijds Kolk 28
1012 PV Amsterdam
 020 622 52 92
 info@heemschut.nl

Volgt u ons al?

Copyright © 2024 Heemschut / AanZee.nl
Gegevens uit het donateurs- of ledenbestand worden niet zonder toestemming van donateurs of leden beschikbaar gesteld aan derden.