Nieuwsbericht

Sgraffito's mogelijk ook buiten Doetinchem

Het is niet uitgesloten dat de sgraffito's, die van 1963 tot 2011 in de kantine van 't Brewinc hebben gezeten, uiteindelijk een definitieve bestemming krijgen buiten Doetinchem. Dat zegt Norman Vervat van de Werkgroep Monumentale Kunst in de Gelderlander.

Dat zegt Norman Vervat van erfgoedvereniging Heemschut. ,,In eerste instantie zoeken we een bestemming in Doetinchem'', zegt Vervat. ,,Maar als dat niet lukt, kijken we buiten de gemeentegrenzen.''

Hoe lang er binnen Doetinchem naar herbestemming wordt gezocht, kan Vervat niet zeggen. ,,Als na zes maanden duidelijk wordt dat er drie maanden later plannen zijn voor een schoolgebouw waarin de kunst zou worden opgenomen, wachten we daar op'', zegt Vervat. ,,We denken binnen één of twee jaar de sgraffito's te hebben herbestemd. Zeker als we ook buiten Doetinchem gaan kijken.''

Lees verder bij De Gelderlander.


U kunt Heemschut op diverse manieren helpen. Dit varieert van het lid worden tot zelf actie voeren voor erfgoed. Daarnaast kunt u Heemschut ook steunen door te schenken of na te laten. Dat kan rechtstreeks of via een gift of legaat aan onze steunstichting: www.heemschuthulpfonds.nl.

De beschermvrouwe van Heemschut is H.K.H. Prinses Beatrix

Erfgoedvereniging Heemschut

 Nieuwezijds Kolk 28
1012 PV Amsterdam
 020 622 52 92
 info@heemschut.nl

Volgt u ons al?

Copyright © 2024 Heemschut / AanZee.nl
Gegevens uit het donateurs- of ledenbestand worden niet zonder toestemming van donateurs of leden beschikbaar gesteld aan derden.