Nieuwsbericht

Sloop kerk in Son centraal in SBS-programma 'Van Onze Centen'

De problematiek rondom de Sint Petrus' Bandenkerk in Son komt centraal te staan in een nieuwe aflevering van het SBS-programma 'Van Onze Centen'. Maandag waren de opnames rondom de kerk.

In Van Onze Centen komt Kees Tol in actie tegen de vaak pijnlijk knullige verspilling van onze belastingcenten. Bewapend met gezond verstand en een flinke dosis humor stelt het programma de zaken aan de kaak en halen ze verhaal bij de verantwoordelijken.

In de nieuwe aflevering, die eind maart op de televisie moet verschijnen, staat de sloop van de Sint Petrus' Bandenkerk in Son centraal. De gemeente wil deze unieke wederopbouwkerk slopen om plaats te maken voor een nieuwe multifunctionele accomodatie.

De sloop ligt echter in Son zeer gevoelig en lijkt niet op de steun van de bevolking te kunnen rekeken. De Werkgroep Monumentale Kunst van Heemschut verzet zich fel tegen de sloop. In het programma 'Van Onze Centen' vertelde Heemschutdirecteur Karel Loeff waarom de kerk behouden moet blijven. "Het is niet alleen een monumentaal gebouw, het geeft Son ook identiteit. Als je dit gebouw sloopt, resteren straks alleen nog de ansichtkaarten en zullen mensen over 20 jaar terugkijken en zeggen hoe zonde het was dat deze kerk gesloopt is. "

De beslissing voor sloop is al genomen. Het zijn vleermuizen die verhinderen dat de kerk al niet is gesloopt. Naar verwachting wordt de sloop begin april voortgezet. 


U kunt Heemschut op diverse manieren helpen. Dit varieert van het lid worden tot zelf actie voeren voor erfgoed. Daarnaast kunt u Heemschut ook steunen door te schenken of na te laten. Dat kan rechtstreeks of via een gift of legaat aan onze steunstichting: www.heemschuthulpfonds.nl.

De beschermvrouwe van Heemschut is H.K.H. Prinses Beatrix

Erfgoedvereniging Heemschut

 Nieuwezijds Kolk 28
1012 PV Amsterdam
 020 622 52 92
 info@heemschut.nl

Volgt u ons al?

Copyright © 2023 Heemschut / AanZee.nl
Gegevens uit het donateurs- of ledenbestand worden niet zonder toestemming van donateurs of leden beschikbaar gesteld aan derden.