Nieuwsbericht

Sloopdreiging voor karakteristieke villa's Wassenaar

De commissie Zuid-Holland van Heemschut vraagt de gemeente Wassenaar alles op alles te zetten om drie villa's op het NIAS-terrein te behouden. De villa's uit de jaren '20 van de vorige eeuw moeten mogelijk wijken voor nieuwbouw.

Alle drie de villa's staan met de waardering cultuurhistorische waarde 'hoog’ opgenomen in het paraplubestemmingsplan cultureel erfgoed 2016 van Wassenaar. Twee van de drie villa's zijn ontworpen door de bekende architect S. de Clercq.

Desondanks zouden de villa's volgens de nu bekende plannen moeten plaatsmaken voor projectontwikkeling. 

Het gaat om de villa's Meijboomlaan 1 (Del Court van Krimpen-villa, bouwjaar 1922, architect S. de Clerq), Meijboomlaan 2 (Het Ooievaarsnest, bouwjaar 1926, architect Coctenier/Lodogies) en Meijboomlaan 5a (Het Uilennest, bouwjaar 1922, architect S. de Clercq).

Heemschut heeft een brief naar het college van B en W van de gemeente Wassenaar gestuurd waarin de commissie pleit voor integraal behoud van de villa's en daarmee voor behoud van dit waardevolle ensemble in Wassenaar.

Foto: Meijboomlaan 1 (S. de Clercq, 1922).  Wikimedia Commons 

 

Brief Heemschut villa's NIAS-terrein


U kunt Heemschut op diverse manieren helpen. Dit varieert van het lid worden tot zelf actie voeren voor erfgoed. Daarnaast kunt u Heemschut ook steunen door te schenken of na te laten. Dat kan rechtstreeks of via een gift of legaat aan onze steunstichting: www.heemschuthulpfonds.nl.

De beschermvrouwe van Heemschut is H.K.H. Prinses Beatrix

Erfgoedvereniging Heemschut

 Nieuwezijds Kolk 28
1012 PV Amsterdam
 020 622 52 92
 info@heemschut.nl

Volgt u ons al?

Copyright © 2024 Heemschut / AanZee.nl
Gegevens uit het donateurs- of ledenbestand worden niet zonder toestemming van donateurs of leden beschikbaar gesteld aan derden.