Nieuwsbericht

Snel ingrijpen om verval molen Adorp te stoppen

Hoeveel verder met het verval van molen Aeolus in Adorp nog gaan? Heemschut Groningen is bezorgd en trekt aan de bel bij de gemeente Winsum. De erfgoedvereniging hoopt dat de gemeente snel ingrijpt om verdere verloedering van de kapitale windmolen te voorkomen.

“ Wij constateren met groeiende bezorgdheid dat het rijksmonument al vele jaren verwaarloosd wordt. Een inspectie uitgevoerd op 28 juli jongst leden laat zien dat de situatie van de molen verder verslechterd is. De wieken van de molen zijn grotendeels ontmanteld, het houtwerk verkeert in slechte staat en ramen zijn provisorisch dichtgemaakt”, aldus de commissie Groningen van Heemschut.

Om te zorgen dat de bouwkundige staat van het rijksmonument niet verder achteruit gaat, wil Heemschut graag weten wat de huidige stand van zaken rondom dit rijksmonument is. Er is een brief gestuurd naar het college van B en W en de gemeenteraad van Winsum.

De Aeolus is een kapitale koren- en pelmolen in Adorp uit 1851. De naam Aeolus verwijst naar de windgod uit de Griekse en Romeinse mythologie.

 


U kunt Heemschut op diverse manieren helpen. Dit varieert van het lid worden tot zelf actie voeren voor erfgoed. Daarnaast kunt u Heemschut ook steunen door te schenken of na te laten. Dat kan rechtstreeks of via een gift of legaat aan onze steunstichting: www.heemschuthulpfonds.nl.

De beschermvrouwe van Heemschut is H.K.H. Prinses Beatrix

Erfgoedvereniging Heemschut

 Nieuwezijds Kolk 28
1012 PV Amsterdam
 020 622 52 92
 info@heemschut.nl

Volgt u ons al?

Copyright © 2024 Heemschut / AanZee.nl
Gegevens uit het donateurs- of ledenbestand worden niet zonder toestemming van donateurs of leden beschikbaar gesteld aan derden.