Nieuwsbericht

Stadslandgoed de Kemphaan In Almere als beschermd stadsgezicht

Stadslandgoed de Kemphaan in Almere moet de status van beschermd stadsgezicht krijgen. Dat hebben we gevraagd aan het college van B en W.

Aanleiding is de onduidelijkheid die er nu is wie verantwoordelijk is voor de inrichting en wat het stadslandgoed als geheel is. De vrees bestaat dat hierdoor het karakter van het stadslandgoed zal verwateren.

Het stadslandgoed is een geliefde plek voor velen. Het is een bijzondere locatie in Almere met een zorgvuldig ruimtelijk ontwerp. De functie 'natuur en stedeling met elkaar in contact brengen' is alleen maar actueler geworden.

De gemeente Almere heeft aangekondigd komend jaar tien Almeerse iconen onder het regiem van de gewijzigde Monumentenverordening te brengen. Eén van de mogelijkheden is de aanwijzing tot beschermd stadsgezicht.

Foto: Ben te Raa/Heemschut

U kunt Heemschut op diverse manieren helpen. Dit varieert van het lid worden tot zelf actie voeren voor erfgoed. Daarnaast kunt u Heemschut ook steunen door te schenken of na te laten. Dat kan rechtstreeks of via een gift of legaat aan onze steunstichting: www.heemschuthulpfonds.nl.

De beschermvrouwe van Heemschut is H.K.H. Prinses Beatrix

Erfgoedvereniging Heemschut

 Nieuwezijds Kolk 28
1012 PV Amsterdam
 020 622 52 92
 info@heemschut.nl

Volgt u ons al?

Copyright © 2024 Heemschut / AanZee.nl
Gegevens uit het donateurs- of ledenbestand worden niet zonder toestemming van donateurs of leden beschikbaar gesteld aan derden.