Nieuwsbericht

Steun de plaatsing van 3 glas-in-loodramen in school De Windkanter

In 2021 redde de Heemschut Werkgroep Monumentale Kunst drie bijzondere glas-in-loodramen van de sloop. De ramen krijgen een nieuw onderkomen in de trappenhuizen van basisschool De Windkanter in Hilversum. Voor dit project hebben de vrijwilligers van Heemschut al 3000 euro bijeengebracht. We hebben nog 1500 euro nodig om de herplaatsing mogelijk te maken. Wij hopen op uw steun voor dit unieke project. Iedere bijdrage, groot of klein, is welkom.

Doneer via de betaallink

De glas-in-loodramen zijn gemaakt door de bekende glazenier Piet Kok (1919-1981). Voorheen waren ze te vinden in een school net buiten de vesting in Naarden. Met de sloop van deze school werden de ramen dakloos.

Nieuw onderkomen

Gelukkig vonden we een nieuw onderkomen in basisschool De Windkanter. In overleg met de schooldirectie en de gemeente Hilversum is besloten de ramen een plek te geven in de trappenhuizen van deze school.

De Windkanter is gevestigd in een monumentaal pand uit de jaren ’50. De ramen passen qua stijl mooi bij het geval. Het is de bedoeling om de ramen in strakke stalen frames met erlichting in de trappenhuizen te plaatsen. Dagelijks zullen alle leerlingen de ramen zien. Ook vanaf het schoolplein worden zij zichtbaar dankzij de transparante architectuur. Zo brengen we de leerlingen op een laagdrempelige manier in contact met kunst. Ook voor creatieve projecten binnen de school bieden de ramen veel mogelijkheden.

Het project

Voorafgaand aan de plaatsing worden de ramen gerestaureerd. Ook worden de frames geschikt gemaakt voor de school en wordt de verlichting aangebracht. Voor dit project hebben de vrijwilligers van Heemschut al ruim 3000 euro bijeengebracht. Om uitvoering mogelijk te maken is nog 1500 euro nodig. Wij hopen op uw steun voor dit unieke project, dat helaas niet uit de bestaande potjes van de school te financieren is.

 

U kunt doneren via de betaallink. Of u kunt uw donatie handmatig overmaken via rekeningnummer NL10 RABO 0146 6620 32 t.n.v. BondHeemschut onder vermelding van 'Glaskunst Hilversum De Windkanter'.

U kunt Heemschut op diverse manieren helpen. Dit varieert van het lid worden tot zelf actie voeren voor erfgoed. Daarnaast kunt u Heemschut ook steunen door te schenken of na te laten. Dat kan rechtstreeks of via een gift of legaat aan onze steunstichting: www.heemschuthulpfonds.nl.

De beschermvrouwe van Heemschut is H.K.H. Prinses Beatrix

Erfgoedvereniging Heemschut

 Nieuwezijds Kolk 28
1012 PV Amsterdam
 020 622 52 92
 info@heemschut.nl

Volgt u ons al?

Copyright © 2024 Heemschut / AanZee.nl
Gegevens uit het donateurs- of ledenbestand worden niet zonder toestemming van donateurs of leden beschikbaar gesteld aan derden.