Nieuwsbericht

Succes! Doetinchem beschermt Vulcanus

Op 1 juli 2021 publiceerde de gemeente Doetinchem een voorontwerpbestemmingsplan voor het terrein van de ijzergieterij Vulcanus. In het plan staat dat er op het terrein geen panden aanwezig die op dit moment een cultuurhistorisch waardevolle status hebben.

Heemschut bekeek de situatie ter plaatse en kwam tot de conclusie dat er goede redenen zijn om de gebouwen te beschermen tegen mogelijke sloop en diende daarom een zienswijze in. Na een verkennend gesprek met de gemeente kreeg Heemschut de indruk dat de gemeente ook wel cultuurhistorische waarden aan het terrein toekende en dat sloop eigenlijk niet gewenst was.

En onlangs ontving Heemschut een brief van de gemeente met het goede nieuws dat de zienswijze wordt overgenomen in het bestemmingsplan. De sloopregeling van de panden wordt gekoppeld aan een cultuurhistorische waardebepaling. Lof voor de gemeente Doetinchem.


U kunt Heemschut op diverse manieren helpen. Dit varieert van het lid worden tot zelf actie voeren voor erfgoed. Daarnaast kunt u Heemschut ook steunen door te schenken of na te laten. Dat kan rechtstreeks of via een gift of legaat aan onze steunstichting: www.heemschuthulpfonds.nl.

De beschermvrouwe van Heemschut is H.K.H. Prinses Beatrix

Erfgoedvereniging Heemschut

 Nieuwezijds Kolk 28
1012 PV Amsterdam
 020 622 52 92
 info@heemschut.nl

Volgt u ons al?

Copyright © 2024 Heemschut / AanZee.nl
Gegevens uit het donateurs- of ledenbestand worden niet zonder toestemming van donateurs of leden beschikbaar gesteld aan derden.