Nieuwsbericht

Symposium Erfgoed in de dynamische stad

De commissie Amsterdam van Heemschut en de andere Amsterdamse erfgoedverenigingen organiseren op 9 maart in de Oosterkerk in Amsterdam het symposium ‘Erfgoed in de dynamische stad’. Wij nodigen u hier graag voor uit.

De bescherming van erfgoed staat voortdurend ter discussie. Wat is erfgoed precies? En welke instrumenten zijn geschikt om er op een juiste wijze mee om te gaan? Dat hierover vragen en onduidelijkheid bestaan werd in het najaar van 2017 duidelijk naar aanleiding van enkele artikelen in Het Parool. ‘Monumenten vogelvrij verklaard’, kopte de krant in het heetst van de strijd.

Het symposium draait om de vraag in hoeverre het huidige en toekomstige instrumentarium toereikend is om het gebouwde erfgoed zorgvuldig te behouden in een dynamische stad met groeiplannen binnen de stadsgrenzen. Hoe kan de monumentenzorg standhouden binnen deze dynamiek en ook zijn draagvlak behouden voor de steeds meer noodzakelijke bescherming van gebouwen uit de periode na 1965?

Inschrijven kan nog steeds. U kunt zich t/m dinsdag 6 maart inschrijven via http://knob.nl/event/9-maart-studiedag-erfgoed-dynamische-stad

Op deze site van de KNOB staan het volledige programma en de aanmeldlink die de deelnemer doorstuurt naar Eventbrite waar de toegangskaart direct kan worden betaald.


U kunt Heemschut op diverse manieren helpen. Dit varieert van het lid worden tot zelf actie voeren voor erfgoed. Daarnaast kunt u Heemschut ook steunen door te schenken of na te laten. Dat kan rechtstreeks of via een gift of legaat aan onze steunstichting: www.heemschuthulpfonds.nl.

De beschermvrouwe van Heemschut is H.K.H. Prinses Beatrix

Erfgoedvereniging Heemschut

 Nieuwezijds Kolk 28
1012 PV Amsterdam
 020 622 52 92
 info@heemschut.nl

Volgt u ons al?

Copyright © 2024 Heemschut / AanZee.nl
Gegevens uit het donateurs- of ledenbestand worden niet zonder toestemming van donateurs of leden beschikbaar gesteld aan derden.