Nieuwsbericht

Terugblik Heemschutreis naar het midden van Duitsland

Van 13 tot en met 22 juni 2019 heeft de Heemschutreis naar het midden van Duitsland, met o.a. bezoeken aan Schwetzingen, Aschaffenburg, Neurenberg en Bamberg plaatsgevonden. De deelnemers werden verrijkt met inzicht in eeuwen historische ontwikkeling van Duitsland.

Het kader is het Heilige Römische Ton Gijsbers introduceert het concert in de abdijkerk van Neresheim. Reich Deutscher Nation met zijn vorstendommen, prinsbisdommen, Hoch Stiften en vrije rijkssteden. Na het uiteenvallen in de Napoleontische tijd, zorgt het opkomend nationalisme voor vereniging in een nieuw keizerrijk dat echter uitloopt op het verderfelijke Derde Rijk. Daarna volgt de tijd van de wederopbouw, zowel maatschappelijk als bouwkundig.

Lees hier het hele reisverslag


U kunt Heemschut op diverse manieren helpen. Dit varieert van het lid worden tot zelf actie voeren voor erfgoed. Daarnaast kunt u Heemschut ook steunen door te schenken of na te laten. Dat kan rechtstreeks of via een gift of legaat aan onze steunstichting: www.heemschuthulpfonds.nl.

De beschermvrouwe van Heemschut is H.K.H. Prinses Beatrix

Erfgoedvereniging Heemschut

 Nieuwezijds Kolk 28
1012 PV Amsterdam
 020 622 52 92
 info@heemschut.nl

Volgt u ons al?

Copyright © 2024 Heemschut / AanZee.nl
Gegevens uit het donateurs- of ledenbestand worden niet zonder toestemming van donateurs of leden beschikbaar gesteld aan derden.