Nieuwsbericht

Terugkijken: Symposium ‘De Omgeving van het Monument’

Met ruim 250 deelnemers in de zaal en online was het symposium ‘De omgeving van het monument onder de omgevingswet’ een daverend succes. Kon je er niet bij zijn op 28 maart? Je kunt de opname nog terugkijken.

Kijk hier het symposium terug

Tijdens dit symposium verkenden we de mogelijkheden en onmogelijkheden voor het beschermen van de omgeving van erfgoed onder de Omgevingswet én wat de erfgoedsector zelf kan doen.

We zijn ingegaan op de volgende vragen: Omgevingswet wil aantasting van de omgeving van beschermde monumenten voorkomen. Maar  hoe wordt dat vertaald in Omgevingsplannen? Wat werkt en wat niet? Hoe kunnen  erfgoedverenigingen hier aan bijdragen? Hoever strekt de omgeving? En wat is het ‘aanzicht van het  monument? Wat kunnen gemeenteambtenaren en erfgoedorganisaties voor elkaar betekenen?

Heemschut organiseerde dit symposium in samenwerking met Vereniging De Hollandsche Molen, Stichting Menno van Coehoorn en de Nederlandse Kastelenstichting.


U kunt Heemschut op diverse manieren helpen. Dit varieert van het lid worden tot zelf actie voeren voor erfgoed. Daarnaast kunt u Heemschut ook steunen door te schenken of na te laten. Dat kan rechtstreeks of via een gift of legaat aan onze steunstichting: www.heemschuthulpfonds.nl.

De beschermvrouwe van Heemschut is H.K.H. Prinses Beatrix

Erfgoedvereniging Heemschut

 Nieuwezijds Kolk 28
1012 PV Amsterdam
 020 622 52 92
 info@heemschut.nl

Volgt u ons al?

Copyright © 2024 Heemschut / AanZee.nl
Gegevens uit het donateurs- of ledenbestand worden niet zonder toestemming van donateurs of leden beschikbaar gesteld aan derden.