Nieuwsbericht

Tholen geeft groen licht voor omstreden woontoren

Toch groen licht voor de ontsierende woontoren in Tholen. Vorige week ging de gemeenteraad akkoord met het omstreden plan. Heemschut is strijdbaar en onderzoekt de mogelijkheden om de toren bij de rechter tegen te houden.

Heemschut verzet zich samen met het comité KruittorenLAAG en de lokale heemkundekring tegen de komst van het 36 meter hoge bouwwerk dat de aangezicht van de oude historische stad zal verminken. En ook direct omwonenden zijn niet blij. Zij vrezen voor een verlies aan zonlicht en privacy. 

De commissie Zeeland van Heemschut riep de gemeenteraad onlangs nog op om niet het geld te verkiezen boven het aangezicht van het historische Tholen. Zonder resultaat, een meerderheid van de gemeenteraad stemde vorige week toch in. Het college van B en W werd nog wel opgeroepen in gesprek te gaan met de actievoerders, maar de verwachting is niet dat dit iets oplevert. En zo blijft een gang naar de rechter nog de enige optie om de horizon van Tholen te redden. 


U kunt Heemschut op diverse manieren helpen. Dit varieert van het lid worden tot zelf actie voeren voor erfgoed. Daarnaast kunt u Heemschut ook steunen door te schenken of na te laten. Dat kan rechtstreeks of via een gift of legaat aan onze steunstichting: www.heemschuthulpfonds.nl.

De beschermvrouwe van Heemschut is H.K.H. Prinses Beatrix

Erfgoedvereniging Heemschut

 Nieuwezijds Kolk 28
1012 PV Amsterdam
 020 622 52 92
 info@heemschut.nl

Volgt u ons al?

Copyright © 2024 Heemschut / AanZee.nl
Gegevens uit het donateurs- of ledenbestand worden niet zonder toestemming van donateurs of leden beschikbaar gesteld aan derden.