Nieuwsbericht

Tijdschrift Heemschut in nieuw jasje

Bij de 5000 leden van Heemschut valt deze week het eerste nummer van 2021 op de mat. Een bijzonder nummer. De vormgeving van Heemschut is vernieuwd en in lijn gebracht met andere uitingen van de vereniging. De nieuwe vormgeving is het resultaat van een vernieuwingsproces dat vorig jaar door de redactie is ingezet in samenwerking met de De Digitale Vormgever.

Het blad Heemschut, het orgaan van de vereniging, bestaat als sinds 1918. Toen was het nog onderdeel van het blad Bouwwereld, maar sinds 1924 verschijnt Heemschut als een zelfstandige uitgave. Het is daarmee een van de oudste bladen van Nederland op het gebied van erfgoedbescherming. 

Nog altijd staat Heemschut elk kwartaal boordevol erfgoednieuws. Zo komen in het eerste nummer van 2021 onder meer een bijzondere stolpboerderij van Edam aan bod, is een aandacht voor de dreigende sloop van de mijnwerkerskolonie Slakhorst en is er een artikel waarin de discussie wordt gevoerd wat we moeten met het erfgoed van 1965 en jonger. Het is lang niet alles. Heemschut is 48 pagina's dik.

Wie lid wordt van Heemschut ontvangt automatisch elk kwartaal het blad Heemschut. Ook is het nummer op een select aantal plaatsen los te koop voor 5,95 euro en via de webshop van Heemschut

Lid worden van Heemschut kan hier


U kunt Heemschut op diverse manieren helpen. Dit varieert van het lid worden tot zelf actie voeren voor erfgoed. Daarnaast kunt u Heemschut ook steunen door te schenken of na te laten. Dat kan rechtstreeks of via een gift of legaat aan onze steunstichting: www.heemschuthulpfonds.nl.

De beschermvrouwe van Heemschut is H.K.H. Prinses Beatrix

Erfgoedvereniging Heemschut

 Nieuwezijds Kolk 28
1012 PV Amsterdam
 020 622 52 92
 info@heemschut.nl

Volgt u ons al?

Copyright © 2024 Heemschut / AanZee.nl
Gegevens uit het donateurs- of ledenbestand worden niet zonder toestemming van donateurs of leden beschikbaar gesteld aan derden.