Nieuwsbericht

Tóch subsidie voor restauratie stadionmuur Deventer

Heemschut Overijssel is zeer te spreken over de provinciale ondersteuning!

De Adelaarshorst, een voetbalstadion in Deventer heeft een karakteristieke stadionmuur aan de Vetkampstraat. Voor restauratie van deze stadionmuur werd in 2015 subsidie aangevraagd bij de provincie Overijssel in het kader van de regeling ‘ Het Verhaal van Overijssel’. De provincie wees de aanvraag echter af omdat niet aan de vereiste criteria werd voldaan.

Restauratie deze zomer

Erfgoedvereniging Heemschut en stichting Industrieel Erfgoed Deventer (SIED) ondersteunden een bezwaar tegen de afwijzing. In 2016 diende Go Ahead daarom opnieuw een subsidieaanvraag in bij de provincie, nu nog uitgebreider gemotiveerd.
De aanvraag scoorde als beste project in 2016. Nog deze zomer start de restauratie van de muur. 

 

Deventer Post, 30 mei 2016

Heemschut dossier stadionmuur


U kunt Heemschut op diverse manieren helpen. Dit varieert van het lid worden tot zelf actie voeren voor erfgoed. Daarnaast kunt u Heemschut ook steunen door te schenken of na te laten. Dat kan rechtstreeks of via een gift of legaat aan onze steunstichting: www.heemschuthulpfonds.nl.

De beschermvrouwe van Heemschut is H.K.H. Prinses Beatrix

Erfgoedvereniging Heemschut

 Nieuwezijds Kolk 28
1012 PV Amsterdam
 020 622 52 92
 info@heemschut.nl

Volgt u ons al?

Copyright © 2024 Heemschut / AanZee.nl
Gegevens uit het donateurs- of ledenbestand worden niet zonder toestemming van donateurs of leden beschikbaar gesteld aan derden.