Nieuwsbericht

Ton Gijsbers benoemd tot Erelid Heemschut

Ton Gijsbers is op de Algemene Vergadering van Leden door de leden benoemd tot Erelid van Heemschut. Gijsbers is al decennia lang actief voor Heemschut en is door het bestuur voorgedragen voor deze zeer uitzonderlijke erkenning omdat hij een echte Heemschutter en Heemschut-ambassadeur is.

Ton Gijsbers is sinds 1972 lid van onze vereniging. In 2013 is al de erespeld van de vereniging toegekend. Naast Heemschut was Gijsbers medeoprichter van 'Stadsherstel Nijmegen' en stond aan de wieg van 'Stadsherstel Arnhem'. Binnen Heemschut gaf hij de aanzet tot het participeren van Heemschut(leden) in gemeentelijke monumentencommissies, zowel in Gelderland als daarbuiten.

De inzet van Ton Gijsbers als secretaris van de commissie Gelderland vanaf de jaren ’80 is nimmer aflatend geweest. Hij is als voormalig secretaris en voorzitter nog steeds lid van deze commissie en was langdurig lid van het (algemeen) bestuur. 

De organisatie van de jaarlijkse buitenlandse reis naar Duitsland trekt vele belangstellenden en daarmee vergroot Gijsbers  de betrokkenheid onder de Heemschut-leden. Dit is slechts een beknopte samenvatting van al het werk van Ton Gijsbers. Al met al een gouden kracht binnen de vereniging. 


U kunt Heemschut op diverse manieren helpen. Dit varieert van het lid worden tot zelf actie voeren voor erfgoed. Daarnaast kunt u Heemschut ook steunen door te schenken of na te laten. Dat kan rechtstreeks of via een gift of legaat aan onze steunstichting: www.heemschuthulpfonds.nl.

De beschermvrouwe van Heemschut is H.K.H. Prinses Beatrix

Erfgoedvereniging Heemschut

 Nieuwezijds Kolk 28
1012 PV Amsterdam
 020 622 52 92
 info@heemschut.nl

Volgt u ons al?

Copyright © 2024 Heemschut / AanZee.nl
Gegevens uit het donateurs- of ledenbestand worden niet zonder toestemming van donateurs of leden beschikbaar gesteld aan derden.