Nieuwsbericht

Triomfboog moet behouden blijven volgens Heemschut Limburg

Historisch Platform Venray en Heemschut Limburg willen onnodig sloop van waardevol kunstwerk van kunstenaar Hugo Brouwer voorkomen.

Historisch Platform Venray en Heemschut Limburg maken zich bij zorginstelling Vincent van Gogh te Venray sterk voor behoud van de bijzondere triomfboog van kunstenaar Hans Brouwer die sinds 1958 de hoofdingang van het hoofdgebouw siert. Deze triomfboog is van bijzondere kunsthistorische waarde.

Sloop hoofdgebouw

Het verouderde hoofdkantoor wordt gesloopt om plaats te maken voor een nieuwe toegangsweg vanaf de Stationsweg richting de historische kapel op Servaashof.

Toekomst

Nu de sloop dichterbij komt vragen beide organisaties in een brief aan zorginstelling Vincent van Gogh wat de toekomst is van de triomfboog van Hugo Brouwer. Mocht deze bewaard worden, waar zal de triomfboog dan komen te staan. Ook vragen de organisaties zich af of er nog andere bijzondere kunstwerken zich in het hoofdgebouw bevinden. 

Zorginstelling Vincent van Gogh heeft nog niet gereageerd. 

 

Brief aan zorginstelling Vincent van Gogh, 16 december 2015

 

Heemschut dossier Triomfboog Venray


U kunt Heemschut op diverse manieren helpen. Dit varieert van het lid worden tot zelf actie voeren voor erfgoed. Daarnaast kunt u Heemschut ook steunen door te schenken of na te laten. Dat kan rechtstreeks of via een gift of legaat aan onze steunstichting: www.heemschuthulpfonds.nl.

De beschermvrouwe van Heemschut is H.K.H. Prinses Beatrix

Erfgoedvereniging Heemschut

 Nieuwezijds Kolk 28
1012 PV Amsterdam
 020 622 52 92
 info@heemschut.nl

Volgt u ons al?

Copyright © 2023 Heemschut / AanZee.nl
Gegevens uit het donateurs- of ledenbestand worden niet zonder toestemming van donateurs of leden beschikbaar gesteld aan derden.