Nieuwsbericht

Twaalf naoorlogse panden in Enschede monument

Twaalf naoorlogse panden in Enschede worden alsnog gemeentelijk monument. Dat heeft het college van B en W besloten, nadat de rechter vorig jaar december bepaalde dat de gemeente de panden opnieuw aan een onderzoek moest onderwerpen.

Enschede wilde de panden al eerder een monumentenstatus geven, maar deed dat niet vanwege bezwaren van eigenaren. Het gaat om de Bethelkerk (J.H. Boschstraat), Detakerk (H.B. Blijdensteinlaan), Maranathakerk (2e Emmastraat), Apostolisch Genootschap (Van der Waalslaan), het drinkwaterpompstation aan de Weerseloseweg, het oude kantoor van Menko aan de Voortsweg, de waterzuivering aan de Lonnekerbrugstraat en appartementencomplexen aan de Laaressingel, Kortenaerstraat, Bentrotstraat, Oldenzaalsestraat en Oliemolensingel.

Heemschut heeft geholpen met het op de monumentenlijst krijgen van de panden.


U kunt Heemschut op diverse manieren helpen. Dit varieert van het lid worden tot zelf actie voeren voor erfgoed. Daarnaast kunt u Heemschut ook steunen door te schenken of na te laten. Dat kan rechtstreeks of via een gift of legaat aan onze steunstichting: www.heemschuthulpfonds.nl.

De beschermvrouwe van Heemschut is H.K.H. Prinses Beatrix

Erfgoedvereniging Heemschut

 Nieuwezijds Kolk 28
1012 PV Amsterdam
 020 622 52 92
 info@heemschut.nl

Volgt u ons al?

Copyright © 2024 Heemschut / AanZee.nl
Gegevens uit het donateurs- of ledenbestand worden niet zonder toestemming van donateurs of leden beschikbaar gesteld aan derden.