Nieuwsbericht

Ultieme laatste poging voor behoud wederopbouwflats aan de Oost-Sidelinge in Overschie

Historisch Genootschap Roterodamum en Erfgoedvereniging Heemschut doen een laatste poging om de bijzondere en met sloop bedreigde wederopbouwflats aan de Oost-Sidelinge in Overschie te behouden

Morgenochtend, woensdag 9 oktober, bespreekt de Rotterdamse Raadscommissie Bouwen, Wonen en Buitenruimte het plan van Woningcorporatie Woonstad om de flats aan de Oost-Sidelinge te slopen. Dat is een laatste gelegenheid om op te komen voor de cultuurhistorische waarden van het complex. Roterodamum en Heemschut zetten zich al enige tijd in voor het behoud van de bijzondere wederopbouwflats uit 1947.

Het ontwerp van het innovatieve bureau Wijmer en Breukelman, dat werd uitgevoerd door de firma Schokbeton i.s.m. de bekende Rotterdamse firma Van Waning, heeft een hoge architectonische kwaliteit en cultuurhistorische betekenis. De systeembouw met karakteristieke ornamenten is een zeer vroeg voorbeeld van vernieuwende sociale woningbouw in het naoorlogse Rotterdam binnen een gaaf stedenbouwkundig plan van architecte Lotte Stam-Beese.

Het besluit van Woonstad om te slopen gaat volgens Roterodamum en Heemschut voorbij aan de cultuurhistorische waarden en de technische mogelijkheden om in ieder geval een van de flats te renoveren en als wederopbouwerfgoed voor Rotterdam te bewaren.


U kunt Heemschut op diverse manieren helpen. Dit varieert van het lid worden tot zelf actie voeren voor erfgoed. Daarnaast kunt u Heemschut ook steunen door te schenken of na te laten. Dat kan rechtstreeks of via een gift of legaat aan onze steunstichting: www.heemschuthulpfonds.nl.

De beschermvrouwe van Heemschut is H.K.H. Prinses Beatrix

Erfgoedvereniging Heemschut

 Nieuwezijds Kolk 28
1012 PV Amsterdam
 020 622 52 92
 info@heemschut.nl

Volgt u ons al?

Copyright © 2024 Heemschut / AanZee.nl
Gegevens uit het donateurs- of ledenbestand worden niet zonder toestemming van donateurs of leden beschikbaar gesteld aan derden.