Nieuwsbericht

Uniek glaskunstwerk Utrecht blijft behouden

De komende jaren krijgt het oude kantoor van de Detam aan de Nijenoord te Utrecht een nieuwe bestemming. Dit kantoor uit de jaren vijftig van de hand van architect Dirk Roosenburg wordt met respect voor de oorspronkelijke architectuur herontwikkeld tot woongebouw

In de entreehal van het oude gebouw zat tot voor kort een bijzonder glaskunstwerk van kunstenaar Herman Jansen. Het kunstwerk is bij de oplevering van het gebouw door het personeel van de Detam geschonken. Vanwege asbestsanering en de realisatie van een nieuwe entreepartij kon het werk niet op de oorspronkelijke plek behouden blijven. Heemschut heeft in overleg met de gemeente Utrecht en de eigenaar van het gebouw een plan gemaakt voor redding van het kunstwerk. Inmiddels is het met succes uitgenomen en opgeslagen door een glasatelier te Utrecht. In de komende tijd wordt er een plan gemaakt voor de herplaatsing van het kunstwerk elders in het gebouw.


U kunt Heemschut op diverse manieren helpen. Dit varieert van het lid worden tot zelf actie voeren voor erfgoed. Daarnaast kunt u Heemschut ook steunen door te schenken of na te laten. Dat kan rechtstreeks of via een gift of legaat aan onze steunstichting: www.heemschuthulpfonds.nl.

De beschermvrouwe van Heemschut is H.K.H. Prinses Beatrix

Erfgoedvereniging Heemschut

 Nieuwezijds Kolk 28
1012 PV Amsterdam
 020 622 52 92
 info@heemschut.nl

Volgt u ons al?

Copyright © 2024 Heemschut / AanZee.nl
Gegevens uit het donateurs- of ledenbestand worden niet zonder toestemming van donateurs of leden beschikbaar gesteld aan derden.